El documental ‘100x100 Tito’ es preestrenarà al Zoom Festival

El documental ‘100x100 Tito’ es preestrenarà al Zoom Festival

La producció de Barça Studios opta al premi en la categoria d’Esports i obrirà la 18a edició del certamen audiovisual que se celebrarà a Igualada del 24 al 29 de novembre

El Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya ha escollit  el documental 100x100 Tito, produït per Barça Studios, com a pel·lícula inaugural de la seva 18a edició. L'obra opta al premi en la categoria d'Esports del festival que se celebrarà a Igualada del 24 al 29 de novembre. 

100x100 Tito és una història de lluita i de superació que retrata la temporada 2012/13, una de les més tristes de la història del Club. Tot i que el primer equip va guanyar la Lliga amb un rècord de punts (100) en la història del Barça, l’entrenador Tito Vilanova va haver de deixar les seves tasques a mitja campanya per afrontar un càncer. És el relat més íntim d’un adeu explicat per les persones que el van viure:  jugadors com Leo Messi, Gerard Piqué, Cesc Fàbregas, Carles Puyol, Xavi Hernández, Andrés Iniesta o Thierry Henry, així com directius del FC Barcelona, amics i la seva pròpia família, que parla públicament per primera vegada després de la seva mort. 

Les càmeres del documental viatgen a Nova York, on Tito es va sotmetre a una operació i a tractament; a Andorra, on actualment juga el seu fill Adrià; a l’Escala i Bellcaire d’Empordà, on viuen actualment els seus pares; i fins i tot a l’habitació de l’Hospital Quirón de Barcelona, on va passar els seus últims dies acompanyat del seu cercle més proper. 

A la sessió inaugural i en competició  

El documental es podrà veure en primícia el dia 24 de novembre a les 20.00 h al Cinema Ateneu d’Igualada en la sessió inaugural del Zoom Festival, que enguany serà d’accés limitat a causa de l’actual situació sanitària. Durant l’acte, a més de projectar-se el documental, es durà a terme una presentació prèvia de la producció amb la participació dels seus companys i amics Jordi Roura i Aureli Altimira, que repassaran la figura de l’emblemàtic entrenador. Hi assistiran també el director de Barça Studios, Paco Latorre, i les directores del documental, Cristina Collado i Marta Busquets. 

100x100 Tito serà una de les 44 produccions audiovisuals de la Secció Oficial del certamen i optarà a premi en la categoria d’Esports, on també hi concorren altres produccions de temàtica esportiva entre les quals, més documentals, programes televisius, informatius i retransmissions esportives.

Després d’aquesta preestrena en exclusiva, el documental 100x100 Tito s’estrenarà a l’època de Nadal per a tot el món a l’OTT del Club, la plataforma de subscripció per streaming, Barça TV+, i també estarà en obert per al públic local a través de TV3 i Barça TV. 

Zoom Festival, apostant per l’audiovisual

 El Zoom Festival va néixer l’any 2003 a Igualada i va ser el primer festival de l’estat espanyol que va apostar pel cinema creat per a la petita pantalla. Organitzat per l’Ateneu Igualadí, l’any 2019 es va reinventar i va ampliar la participació a la Secció Oficial a altres formats i continguts més enllà de la ficció (documentals, programes culturals, esportius i informatius).

El festival també premia els continguts audiovisuals a les xarxes socials i enguany ha inclòs una categoria on es valoren les produccions fetes durant el confinament i que es van recollir a les xarxes socials a través de l’etiqueta #ZoomdesdeCasa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut