Pressupost de 828 milions d’euros a la temporada 20/21

Pressupost de 828 milions d’euros a la temporada 20/21

Tenint en compte les despeses financeres i els impostos, es preveu un benefici final d’1 milió d’euros, amb un EBITDA associat previst de 231 milions d’euros

La Junta Directiva del FC Barcelona, reunida aquest dilluns en sessió ordinària, i a banda de posicionar-se sobre l'aplicació del VAR, ha pres els acords següents:

Aprovació del pressupost per a la temporada 2020/21

La Junta Directiva ha aprovat el pressupost per a la temporada 2020/21, que queda pendent de validació final per part de la pròxima Assemblea de Compromissaris, quan aquesta pugui celebrar-se en compliment de les mesures sanitàries establertes.

La Junta ha aprovat un pressupost 2020/21 que presenta uns ingressos d’explotació de 828 milions d’euros (231 milions menys que es preveia per a la temporada 2019/20 sense pandèmia) i unes despeses d’explotació de 796 milions d’euros (233 milions menys que l’import que es preveia per a la temporada 2019/20 sense pandèmia). Tenint en compte les despeses financeres i els impostos, això deixa el pressupost en un benefici final d’1 milió d’euros, amb un EBITDA associat previst de 231 milions d’euros.

La Junta Directiva posa l’èmfasi en el fet que la caiguda d’ingressos prevista és encara superior a la viscuda durant l’exercici 2019/20, i que per tant ha hagut d’iniciar una sèrie de procediments interns per tal d’adequar la despesa a aquesta nova realitat, amb l’objectiu final d’assegurar un compliment pressupostari, mantenint l’equilibri patrimonial del Club.

La Junta Directiva ha analitzat també els diferents supòsits inclosos en aquest pressupost, alguns dels quals ja s’estan treballant internament, ja que depenen de la gestió directa a nivell executiu, mentre que alguns altres depenen de les circumstàncies socials i sanitàries derivades de la pandèmia.

Pel que fa a aquest segon bloc, cal destacar que el pressupost 2020/21 inclou el supòsit de reobertura de l’Estadi i les instal·lacions durant el febrer del 2021, amb una assistència del 25% de l’aforament, preveient incrementar-lo al 50% a partir del maig del 2021. En qualsevol cas, la Junta Directiva vol posar de manifest que malauradament no hi ha a dia d’avui la visibilitat necessària per saber si aquest escenari serà el definitiu, però després de l’anàlisi conjunta de les diferents àrees involucrades del Club, es considera que és un escenari plausible d’entre les diferents hipòtesis plantejades.

Barça Corporate: propostes d’inversió en projectes estratègics

La Junta Directiva ha estat informada de les propostes de diverses companyies per participar com a sòcies estratègiques en quatre projectes de negoci del Club: Barça Studios, BLM, BIHUB i Barça Academies. Aquestes quatre unitats de negoci són fruit del Pla Estratègic de l’any 2015, que va establir una política de diversificació dels ingressos amb l’objectiu de convertir el Barça en el primer club del món a arribar als 1.000 milions d’euros.

Atès que en les temporades 2019/20 i 20/21, el creixement dels 4 negocis s’ha vist limitat a causa de les tensions financeres provocades per la pandèmia mundial de la Covid-19, i la impossibilitat de dotar-los de la inversió i dels recursos suficients requerits per al seu creixement en els terminis marcats, el Club es planteja la recerca d’un soci estratègic en el marc del projecte de Barça Corporate. 

L’objectiu del projecte és buscar un soci estratègic que pugui aportar el múscul financer suficient per una part, capturar el valor creat durant els 5 anys anteriors i reinvertir-los en el Club, i per altra banda, dotar el negoci dels recursos financers i humans per arribar als objectius marcats en relació amb els ingressos, expansió internacional i desenvolupament de marca.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut