Barça i Ferencváros reten homenatge a Kubala

Barça i Ferencváros reten homenatge a Kubala

En el dia del primer partit oficial que enfronta els dos clubs en què va jugar el jugador hongarès, els seus representants institucionals i de la família han fet una ofrena floral a qui va ser un mite comú

Ladislao Kubala no va ser un jugador qualsevol. Ni pel Barça ni per al Ferencváros, dos clubs que el mític jugador hongarès va defensar al llarg de la seva carrera professional i que avui s’enfrontaven per primera vegada de manera oficial, amb la Lliga de Campions com a escenari. És per això que en la prèvia del partit de Champions d’aquets dimarts al Camp Nou, representants institucionals del FC Barcelona i del Ferencváros han realitzat una ofrena floral a Kubala, davant de la seva estàtua, situada davant de la Tribuna del Camp Nou, en homenatge a la llegenda hongaresa. Un senzill acte en memòria d’un mite del barcelonisme que, a més de ser la nau insígnia d’una època daurada pel Club, representa també el forts llaços que uneixen el FC Barcelona amb Hongria.

Per part del FC Barcelona, han assistit a l’acte el vicepresident institucional, Pau Vilanova, i el president de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona, Ramon Alfonseda. El Ferencváros ha estat representat, entre d’altres, pel seu president, Gábor Kubatov, i pel seu CEO, Pál Orosz. D’altra banda, també han assistit a l’ofrena el fill del crac hongarès, Laçi Kubala, i el cònsol  hongarès a Barcelona, Balázs Taróczy.

El Barça i el Ferencváros, que curiosament comparteixen data fundacional (1899), no s’havien enfrontat mai en competició oficial. En canvi, sí que s’havien vist repetidament les cares en un total de sis compromisos amistosos, sempre a l’estat espanyol. El més recent, però, datava del 1977.

El vincle més especial entre el Barça i el Ferencváros és el protagonitzat per Kubala, jugador del FC Barcelona entre el anys 1950 i 1961, que també va militar a l’equip hongarès a la dècada dels quaranta. Uns anys després, el 1950, Kubala va arribar al Barça de la mà de Samitier, secretari tècnic del Club, i això va suposar un punt d’inflexió en la història del Club. El seu talent i les seves habilitats tècniques van empènyer l’equip a practicar un joc espectacular que va dominar el futbol espanyol a la dècada dels 50 i que també va brillar a Europa. 

A banda de Kubala, els blaugranes hongaresos Emil Berkessy (1934-36), Sándor Kocsis (1958-66) i  Zoltán Czibor (1958-61) van jugar també al Ferencváros.  I són quatre més els futbolistes hongaresos que han vestit els colors del Barça: Ferenc Platko, Gyorgy Szeder, Laszlo Kaszner i Tibor Szalay.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut