27 de maig de 1951: L’avi desconegut

27 de maig de 1951: L’avi desconegut

Els madrilenys que van veure una pancarta amb aquest símbol humanitzat del barcelonisme no van saber identificar-lo

Això va succeir a la final de Copa del 27 de maig del 1951, disputada a Chamartín entre el Barça i la Reial Societat, resolta amb triomf blaugrana per 3-0, en el que va ser el primer èxit de l’era Kubala.

L’eufòrica afecció desplaçada a la capital d’Espanya va lluir una pancarta amb la imatge de l’entranyable 'Avi', el símbol humanitzat del barcelonisme ideat pel dibuixant humorista Valentí Castanys l’any 1924, un venerable ancià calb de barba blanca i panxa prominent enfundat amb la samarreta blaugrana. Els madrilenys que van veure la pancarta es van quedar desorientats i no sabien identificar al personatge: uns deien que era el fundador Joan Gamper, altres el grassonet ex migcampista blaugrana Agustí Sancho (per allò de la panxa) i alguns fins i tot apostaren que es tractava del secretari tècnic barcelonista Josep Samitier.

Hem de suposar que Castanys i els vells redactors de Xut! i El Once es compadirien davant la ignorància aliena. Al cap i a la fi, les seves llegendàries revistes no es venien a Madrid.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut