17 de maig del 1979: Un trasllat d'autèntica bogeria

17 de maig del 1979: Un trasllat d'autèntica bogeria

Josep Sales Montoliu, que durant 26 temporades va portar el primer equip del Barça amb els seus autocars, és el protagonista d'aquesta història, emmarcada en la celebració de la Recopa de Basilea

Josep Sales Montoliu (1923-2011) no va ser mai empleat del FC Barcelona, però la seva empresa Sales Barcelona va tenir contracte amb el Club durant molts anys. Sales era l'home que, des del 1958 fins al 1984, va portar arreu el primer equip del Barça amb els seus autocars, convivint amb una munió d'estrelles blaugrana durant 26 temporades, des de Kubala fins a Maradona, que es diu aviat.

Però hi ha un dia en què Sales va passar les de Caïm al volant del seu vehicle. Era el 17 de maig del 1979, en la tornada de la conquesta de la Recopa a Basilea. El pobre Sales va trigar la bestiesa de quatre hores a fer el trajecte des de l'aeroport, on havia recollit els triomfadors, fins a la plaça de Sant Jaume, on esperava la celebració popular.

En aquelles hores infernals -per a la seva feina, precisem-, els aficionats culers, embogits d'alegria, es penjaven dels retrovisors i pujaven al sostre de l'autocar. Arribant ja a la plaça, algú, completament fora de si, es va tombar a l'asfalt davant del vehicle mentre cridava: "Ja em pots passar per sobre!".

En l'inoblidable trajecte, Sales reconeixeria haver passat de la por a l'emoció quan va veure un vell capellà plorant com un nen i cridant a ple pulmó "¡Barça, Barça!" en una cantonada de la Via Laietana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut