La segona Lliga del Barça Femení

La segona Lliga del Barça Femení

Les de Xavi Llorens van arribar a el partit decisiu davant el líder, l'Athletic Club, amb opcions de emportar-se el campionat

El FC Barcelona Femení va iniciar la Lliga 2012/13 de manera irregular i va arribar a estar a onze punts del líder, l’Athletic Club. La segona volta, però, va ser gairebé perfecta, ja que les noies de Xavi Llorens van aconseguir tretze victòries i un empat que van permetre reduir aquella diferència. Així es va arribar al partit decisiu a San Mamés, on l’equip barcelonista estava a un punt per sota i només li valia la victòria.

El 5 de maig del 2013 la Catedral es va vestir com en les grans ocasions, amb 26.000 afeccionats donant suport a l’Athletic. Melanie Serrano va avançar el Barça al minut tres de magistral xut de falta i Ibarra empatava pel conjunt basc instants abans d’arribar al descans. Kenti Robles va certificar l’heroica victòria blaugrana al minut 71 (1-2), possibilitant així la conquesta de la segona Lliga en circumstàncies extremes i en un escenari mític. Com va dir Kenti en acabar el partit, “aquest és el premi per no baixar mai els braços”.

Aquell gloriós dia a San Mamés el Barça va jugar amb aquestes futbolistes: Ràfols, Laura, Mely, Marta Unzué, Melanie, Torrecilla, Míriam, Vicky (Gemma, 75’), Marta Corredera (Kenti, 65’), Sonia i Alexia (Olga, 65’). Al capdavall, Sonia va ser la millor golejadora de l’equip, amb 21 gols en 26 partits.

Com a brillant colofó, les jugadores de Xavi Llorens van tenir com a recompensa l’oportunitat de protagonitzar la rua dels campions i campiones pels carrers de Barcelona conjuntament amb el primer equip masculí, que també havia guanyat la seva Lliga. A aquelles emocionades futbolistes se’ls va posar la pell de gallina en sentir els crits de “campiones, campiones!” d’entre els 500.000 barcelonistes que van seguir la triomfant comitiva.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut