4 de maig del 1914: La primera empleada

4 de maig del 1914: La primera empleada

La primera empleada femenina de la història del Barça va ser la portera de l'edifici de les oficines del Club, just fa 106 anys

La primera empleada femenina de la història del Barça va ser la portera de l'edifici de les oficines del Club, al número 9 de la Rambla de Canaletes. La dona, una vídua recent amb fills menors d'edat, va ser contractada per la junta directiva de Francesc de Moxó el 4 de maig del 1914 per cinc pessetes al mes «per a qualsevol feina útil”.

Així mateix, el fill gran de la portera també va ser contractat com a empleat, essent-li concedida una bestreta de vint pessetes, una quantitat força respectable. Com a comparació, el 12 d'agost d’aquell mateix 1914 el FC Barcelona va formalitzar la contractació del doctor Feliu Castells com el seu primer metge oficial. Segons deia el contracte, el Barça li pagava dues pessetes per cada visita als jugadors i cinc per la seva assistència obligatòria als partits del primer equip. Al capdavall, el gest del Club amb la portera del seu estatge social va ser extraordinari.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut