La recepta preferida de Samuel Umtiti: Sopa freda de pèsols, bròquil i carbassó

La recepta preferida de Samuel Umtiti: Sopa freda de pèsols, bròquil i carbassó

Tots els aliments d'aquesta recepta són molt sans, d'origen vegetal i amb alta qualitat nutricional

Ingredients

  • 1 ceba
  • 250 g de bròquil
  • ½ carbassó
  • 250 g de pèsols
  • 4 ous de guatlla
  • Sal
  • Pebre
  • Parmesà

Durant la quarantena pel coronavirus volem que gaudeixis de les receptes que els especialistes en nutrició del FC Barcelona preparen per als nostres esportistes. Totes adaptades a tu, i cadascuna d'elles amb un objectiu diferent. En aquesta ocasió, i per no trobar tant a faltar la gespa del camp, presentem un plat amb molt de verd, i molt digestiu. Que t'omplirà, a més, d'energia, nutrients, i bon ànim.

Verde que te quiero verde, mantenint la línia

El color dels seus tres ingredients principals ja ens diu molt. Tots són aliments molt sans, d'origen vegetal i amb alta qualitat nutricional. Aporten molts fitonutrients, aquests components orgànics de les plantes que actuen com a protectors en el nostre organisme. El resultat, un plat molt digestiu, de baix aportament calòric, especialment necessari en aquests moments.

Com nodreix aquesta recepta

Als beneficis de les tres verdures, el bròquil, la ceba i el carbassó, se'ls afegeix un llegum que al costat de les anteriors aporta molta fibra: els pèsols. Ara que ens movem molt menys és fonamental per mantenir un trànsit intestinal correcte, així com per alimentar els bacteris bons que habiten al nostre intestí.

  • Et dóna potència = hidrats de carboni complexos dels pèsols
  • Millora la teva agilitat i coordinació = vitamines + minerals + antioxidants + àcid fòlic (verdures) + els potents sulforafanos del bròquil, fins i tot amb poder anticancerigen.
  • Guanyes en força = la proteïna súper completa de l'ou posseeix tots els aminoàcids essencials per mantenir la teva massa muscular.

Adapta'l al teu objectiu

Necessites més energia? Afegeix patata o llet de coco: així tindràs aquest plus, i amb una textura més cremosa.

I també al teu paladar

La prefereixes freda o calenteta? Pots prendre-la com vulguis, perquè les seves dues versions resulten igual de delicioses i saludables.

Encara amb menys calories

Si vols fer aquest plat encara més light, limita l'oli, utilitza formatge fresc i substitueix els pèsols per una verdura de fulla verda, com els espinacs.

Segueix cuidant-te. Volem estar amb tu ara, i en la tornada.

I per als que no pugueu esperar a la propera recepta, podeu descobrir més receptes saludables al web Eat Like a Pro:

 

* Aquest article ha estat redactat per Maria Antonia Lizarraga i Mireia Porta.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut