21 anys del partit del Centenari

21 anys del partit del Centenari

El 28 d'abril del 1999 va tenir lloc l'acte principal del Centenari del Club, amb un Barça-Brasil al Camp Nou

L’acte principal de la celebració del Centenari del FC Barcelona va ser el partit Barça-Brasil, disputat al Camp Nou el 28 d’abril del 1999 davant 80.000 espectadors. L’espectacle va ser vibrant, a l’alçada de la categoria dels dos equips, i va acabar amb el resultat de 2-2, amb gols de Luis Enrique i Cocu pels locals i Ronaldo i Rivaldo pels visitants. Aquestes van ser les respectives alineacions:

FC Barcelona: Hesp (Arnau, 46’), Reiziger (Nadal, 79’), Abelardo, Frank de Boer, Sergi, Luis Enrique, Guardiola (Xavi, 46’), Cocu (Roger, 64’), Figo, Kluivert (Sonny Anderson, 46’) i Zenden.

Brasil: Rogério Ceni, Zé María (Rogério Fidelis, 69’), Odvan, Scheidt, Roberto Carlos, Conceiçao, Emerson, Amoroso (Giovanni, 68’), Rivaldo, Romario i Ronaldo.

Aquest gran esdeveniment va tenir com a complement emotiu la desfilada per la gespa d’exjugadors barcelonistes de totes les èpoques. D’un total de 329 que encara estaven en aquest món, se n’havien pogut localitzar 321. Al capdavall, hi van poder assistir la respectable xifra de 250 veterans. El gran factòtum d’aquell petit miracle va ser Josep Valle, un ex jugador blaugrana de la dècada des quaranta i aleshores ànima de l’Agrupació de Veterans. Amb una vitalitat envejable als seus 81 anys, Valle va portar el pes més gran de la feixuga tasca detectivesca que va esdevenir buscar i localitzar tots els antics jugadors vius del FC Barcelona amb els quals s’havia perdut contacte per reunir-los a la trobada.

D’altra banda, aquell mateix dia s’havia inaugurat la remodelació de la façana de tribuna del Camp Nou, coberta amb uns panells de vidre on es podien llegir els noms de tots i cadascun dels més del mil futbolistes que havien jugat al Barça al llarg de la seva història. Així doncs, l’acte central del Centenari va constituir una festa completa d’honor i homenatge a tots els jugadors que amb el seu esforç i dedicació havien protagonitzat aquells primers cent anys de vida del FC Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut