Barça Studios fitxa l’escriptor i guionista Albert Espinosa per crear una sèrie inspirada i ambientada en la Masia

Barça Studios fitxa l’escriptor i guionista Albert Espinosa per crear una sèrie inspirada i ambientada en la Masia

El projecte serà el primer producte de ficció de la factoria audiovisual del Club i es troba actualment en la fase d’escriptura de guions, a l’espera de poder rodar-se a l’estiu del 2021

Després de l’èxit internacional de la primera temporada de Matchday, la sèrie documental que va seguir el dia a dia del primer equip la temporada 2018-19, Barça Studios fa un pas més en la seva estratègia de continguts amb l’impuls del que serà la primera sèrie de ficció de l’ens que centralitza la creació, producció i distribució de tots els continguts audiovisuals del Club. L’escriptor i guionista Albert Espinosa, autor de la sèrie Polseres vermelles, que va ser un èxit global, serà l’encarregat de crear la història i escriure els guions d’aquest nou producte audiovisual que estarà inspirat i ambientat en la Masia, una residència d’esportistes de prestigi internacional i referent en l’àmbit de la formació esportiva i humana que acaba de complir 40 anys d’història.

La primera temporada de la sèrie constarà de set capítols, que actualment estan en fase d’escriptura de guions. En ple confinament per la COVID-19, Espinosa està escrivint els primers capítols, definint la bíblia (el document que inclou tota la informació per al desenvolupament de la trama) i els personatges de la sèrie. El seu objectiu no és recrear situacions ni persones reals de la Masia, sinó inspirar-se per crear històries de ficció que siguin autèntiques. El pla de producció preveu que la sèrie es pugui rodar entre finals del 2020 i l’estiu del 2021 en instal·lacions reals, a la mateixa Masia, situada a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí, aprofitant el període de vacances escolars dels residents.

Durant els últims mesos, Espinosa ha realitzat una profunda immersió en el dia a dia de la Masia, en convivència amb els esportistes i els professionals que hi treballen, amb l’objectiu de conèixer al detall la seva vida quotidiana, l’ambient que s’hi respira i les històries que s’hi viuen. Espinosa també ha parlat amb responsables de l’esport formatiu del FC Barcelona, entrenadors i exresidents de la Masia, que l’han ajudat a completar el llenç de vida d’aquests joves esportistes que somien arribar a triomfar algun dia al Barça. 

El resultat serà una sèrie de ficció pensada per al públic jove i també familiar, creïble i autèntica. Un exercici d’imaginació del seu creador en què els protagonistes seran joves esportistes, les persones del seu entorn i les seves relacions humanes. El Barça, doncs, serà el teló de fons d’una història que pivotarà en valors universals en què els sentiments, l’emoció, la tendresa i el sentit de l’humor seran els protagonistes, elements que caracteritzen l’obra d’Espinosa.

Un mestre retratant relacions humanes 

Albert Espinosa sap retratar com ningú les relacions humanes, especialment les dels joves, amb les seves inquietuds i pors però també amb els seus somnis i les seves satisfaccions. Les seves obres destil·len sensibilitat, resiliència i sentit de l’humor a parts iguals. 

El seu gran èxit televisiu, Polseres vermelles, una història ambientada en un hospital oncològic infantil, s’ha emès en cadenes de tot el món i és coneguda com “la sèrie que va emocionar Spielberg”; de fet, va comptar amb un remake nord-americà titulat Red Band Society, produït pel director de La llista de Schindler. De fet, la versió original de Polseres vermelles s’ha emès en 30 països. 

Se n’han fet deu adaptacions, i ha esdevingut així la sèrie més adaptada al món en els últims cinc anys. Ha estat líder d’audiència a França, Itàlia, Alemanya, Argentina, Eslovàquia i Rússia, amb shares del 30%. 

Espinosa és un reconegut guionista, però també productor, actor, director de cinema, escriptor i autor teatral, a més d’un reconegut culer. El 2012 va estrenar a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya Els nostres tigres beuen llet, una obra escrita i dirigida per ell mateix que té el futbol com a fil conductor i que es va presentar en societat al Camp Nou. El català és també responsable d’èxits editorials com El mundo amarillo i Si tú me dices ven lo dejo todo... pero dime ven i en el món del cinema ha dirigit No me digas que te bese porque te besaré i ha escrit guions de pel·lícules com Héroes i Planta 4ª

Barça Studios consolida el seu catàleg de continguts

Barça Studios, l’ens que centralitza la creació, producció i comercialització de tota l’oferta audiovisual del FC Barcelona, té com un dels seus objectius produir continguts originals i exclusius, oferint un punt de vista únic sobre el Barça i, alhora, nodrir els canals propis del Club i satisfer així el desig dels aficionats de conèixer millor la tradició i el dia a dia de l’entitat blaugrana. Amb aquest nou projecte consolida el seu catàleg de continguts obrint-lo a terrenys fins ara inexplorats, com la ficció, amb l’objectiu d’esdevenir un puntal estratègic en la projecció de la marca Barça i en la generació de nous ingressos per al Club. Les sèries de ficció són avui en dia un producte molt valorat per les plataformes de distribució de continguts audiovisuals en streaming.  

DECLARACIONS D’ALBERT ESPINOSA: 

“És una il·lusió molt gran poder escriure aquesta sèrie sobre aquests nois que desitgen aconseguir el seu somni. Crec que serà una sèrie molt especial, ja que els aficionats al futbol i el públic en general no coneixen com és d’interessant i dura la seva vida per fer realitat els seus somnis i tot el que fa el Club per ells”. 

“Ha estat una gran felicitat poder fitxar pel Barça. Mai m’ho hauria pogut imaginar. Ara ja puc dir que he fitxat pel Barça! A més, l’equip de Barça Studios té molt clar el que busquen i estic treballant molt a gust”. 

“La immersió en la Masia és la part més important del procés. Barça Studios i l’staff de la Masia m’han obert totes les portes i he pogut entrevistar tots els protagonistes, viure al seu costat, menjar amb ells i veure els seus partits. A més, he pogut conèixer Paco Seirul·lo, els entrenadors, els educadors, els pares, tots els treballadors i els jugadors des dels 10 als 17 anys. Crec que és la part clau per conèixer la realitat a fons. Encara ara tinc contacte amb alguns d’ells i m’assessoren i resolen els dubtes que van sorgint”. 

“Serà una sèrie amb molta llum. Veurem futbol, però, per sobre de tot, relacions humanes. Els protagonistes són joves amb molts somnis en un lloc tan mític on van començar jugadors com Messi, Xavi o Iniesta. Veurem com es creen aquests ídols per a tanta i tanta gent”. 

“Els escriptors necessitem la solitud per poder escriure, així que estic aprofitant el confinament. No tinc cap dubte que en sortirem amb molta més energia i canviarem el món després d’aquesta crisi. Crec que altres generacions van haver d’afrontar moments molt durs i això els ha convertit en persones millors i crec que ara passarà el mateix. La veritat és que escriure aquesta sèrie en aquests moments em serveix de vàlvula d’escapament i tinc la sort que els jugadors que m’assessoren ara tenen més temps que mai”. 

“Crec que Polseres vermelles i aquesta sèrie tindran en comú que les dues parlen de nois i noies que conviuen i que són joves i tenen ganes de menjar-se el món. La diferència és òbvia, uns perdien una cama i d’altres viuen d’aquestes, però tots tenen moltes ganes de viure. Per a mi, aquesta sèrie té una força molt interessant i crec que tocarà molts cors i descobrirem l’interior d’aquests joves, que entre ells es converteixen en germans del cuir de la pilota”. 

DECLARACIONS DE DÍDAC LEE, DIRECTIU RESPONSABLE DE L’ÀREA DIGITAL:

“La sèrie sobre la Masia és la primera sèrie de ficció produïda per Barça Studios, i la primera d’un ampli ventall de nous projectes que estem preparant. Per fer-lo realitat, el FC Barcelona ha buscat, un cop més, el millor partner possible. I per desenvolupar la sèrie basada en la Masia -un dels pilars del Més que un club i un referent del nostre model formatiu, esportiu i humà- hem apostat per associar-nos amb un professional reconegut i un culer convençut com l’Albert Espinosa, que estima i entén la filosofia Barça. 

La sèrie serà, a més, un projecte únic fet a Barcelona però que, alhora, tindrà una vocació global, ja que mostrarà històries universals d’esforç, treball en equip i superació que creiem que seran interessants per als públics d’arreu del món. Així mateix, es tracta d’una producció amb què el Club fa un nou pas endavant en la seva aposta per la creació de continguts Premium, dins la seva nova estratègia digital. Uns continguts basats en el Barça i els seus valors, i que combinen l’esport i l’entreteniment, ajudant-nos així a arribar a noves audiències i obrint també noves vies d’ingressos que ens permetran seguir sent competitius i un referent tant dins com fora dels terrenys de joc”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut