60 anys de la Lliga del 1960

60 anys de la Lliga del 1960

El 17 d'abril del 1960 el Barça va revalidar el Campionat de Lliga en derrotar a la darrera jornada el Reial Saragossa per 5-0

El 17 d'abril del 1960 el Barça va revalidar el Campionat de Lliga en derrotar a la darrera jornada el Reial Saragossa per 5-0 (gols de Gensana, Suárez, Segarra, Eulogio Martínez i Evaristo), mentre que l’altre aspirant, el Reial Madrid, guanyava a domicili la UD Las Palmas per 0-1. De fet, els homes d’Helenio Herrera en tenien prou amb una victòria per la mínima, per bé que la competició va acabar amb ambdós equips empatats a 46 punts, però amb els blaugrana amb millor goal-average general. L’onze campió d’aquell dia va ser aquest: Ramallets, Olivella, Rodri, Gràcia, Segarra, Gensana, Coll, Evaristo, Eulogio Martínez, Suárez i Villaverde. El màxim golejador de l’equip en aquella Lliga va ser Eulogio Martínez, amb 23 gols en 24 partits. Al capdavall, el Barça va gaudir d’una mitjana golejadora envejable, amb un total de 86 gols en 30 partits.

En aquells moments d’eufòria entre l’afició blaugrana, ningú podia pensar que el Barça trigaria catorze anys a guanyar un nou títol de la regularitat. Després, els campionats 1973-74 (la Lliga de Johan Cruyff) i 1984-85 (la Lliga de Terry Venables) es van guanyar amb molta antelació, a Gijón i Valladolid, respectivament.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut