La recepta preferida de Gerard Piqué: 'Smoothie' de plàtan i dàtil

La recepta preferida de Gerard Piqué: 'Smoothie' de plàtan i dàtil

És molt fàcil de preparar i té ingredients que estan disponibles a la majoria de les botigues

Ingredients

  • 1 plàtan
  • 3 dàtils humitejats
  • 3 ametlles
  • 4 g de cacau en pols
  • 1 g d'extracte de vainilla
  • 1 g de canyella
  • 1/2 tassa de glaçons
  • 250 ml de llet

Et donem un cop de mà durant el confinament perquè t'alimentis com els campions. El Barça Innovation Hub ha seleccionat per a tu algunes de les receptes amb què cuidem l'estat físic dels nostres esportistes. Cadascuna persegueix un objectiu, que hem adaptat perquè et serveixin en aquesta situació tan especial. I perquè t'omplin d'energia i bon ànim.

Quan es pren?

Després de la teva rutina d'exercici diària.

L'smoothie de plàtan i dàtil és molt fàcil de preparar i els seus ingredients estan disponibles a la majoria de les botigues. Els dàtils duren molt sense fer-se malbé, i són ideals tant per guardar molt de temps en el teu rebost, com per les seves propietats nutricionals. Amb el plàtan tindràs una de les cinc racions de fruites i verdures diàries recomanades en una dieta saludable. El gust del cacau, també amb grans propietats, fa aquesta recepta molt agradable al paladar. I, a més, podràs modificar-la per adaptar-la millor a les teves necessitats, o a les dels que tens a casa.

Com nodreix aquest 'smoothie'?

El plàtan proveeix el teu organisme de minerals com el potassi i substàncies que aporten benestar mental, com el triptòfan. El cacau és una interessant font d'antioxidants i magnesi, que beneficia tant el nostre cos com les neurones del nostre cervell.

  • Et dona potència = energia del plàtan + calci + magnesi + potassi
  • Millora la teva agilitat i coordinació = antioxidants del cacau + magnesi + triptòfan
  • Guanyes força = proteïna d'alt valor de la llet + calci

Adapta'l al teu objectiu...

Segons la teva pròpia dieta, la teva activitat diària, o les teves necessitats, pots afegir a aquest smoothie més o menys quantitat de llet. Aporta proteïna i calci de qualitat per als nostres músculs i ossos. Pots utilitzar llet sencera, semidesnatada o desnatada, amb o sense lactosa, sense que es perdin les propietats de la recepta. Els vegans o als qui la llet se'ls fa difícil de pair poden substituir-la per beguda vegetal de soja, de civada o llet de coco.

...i també al teu paladar

Els més llaminers poden reduir l'amargor del cacau pur de manera natural, afegint-hi dàtils en comptes de sucre. I els amants dels gustos més rotunds, emprar menys quantitat de dàtils.

Amb menys calories

Si estàs a dieta o tens por de guanyar pes pel fet de passar tant de temps sense sortir, utilitza només mig plàtan. Substitueix la llet sencera per semidesnatada o desnatada.

Segueix cuidant-te. Volem estar amb tu ara, però també en la tornada.

Per als qui no pugueu esperar la propera recepta, podeu descobrir més receptes saludables al web Eat Like a Pro:

 

* Aquest article ha estat redactat per Maria Antonia Lizarraga i Mireia Porta.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut