Empat constructiu per acomiadar la gira colombiana

Els Barça Legends posen el punt final a una gran estada per Colòmbia amb un empat a 1 davant les llegendes de la selecció sud-americana

Màxima igualtat. Els Barça Legends han tancat la seva gira per Colòmbia amb un empat a 1 davant les llegendes de la selecció colombiana. El conjunt dirigit per Albert Ferrer tanca d’aquesta manera una nova experiència molt positiva que ha posat en relleu el bon moment de forma del projecte dels Barça Legends, creat l’any 2016, així com l’afició dels seguidors colombians per veure tot un reguitzell de futbolistes que han deixat petjada en la història recent del FC Barcelona. Els blaugranes marxen de la gira amb un bon balanç d’una victòria, contra les llegendes del Deportivo i de l'Amèrica de Cali (4-0), i un empat, el d'aquesta matinada a Bogotà.

Primera meitat elèctrica

Blaugranes i colombians ha signat una posada en escena trepidant en què ha estat l’equip del “Chapi” Ferrer el que ha protagonitzat les primeres ocasions a la porteria de René Higuita. L’onze inicial dels Barça Legends ha estat el format per: Angoy, Belletti, Puyol, Dehú, Sergi Barjuan, Edmílson, Trashorras, Giovanni Silva, Sorín, Saviola i Rivaldo.

Un xut de falta de Rivaldo amb la cama esquerra ha estat a punt d’inaugurar l’electrònic de l’Estadio Nemésio Camacho El Campín, però Higuita l’ha pogut neutralitzar amb una estirada providencial que ha servit per enviar la pilota a córner. El futbolista brasiler del Barça ho ha tornat a provar amb un altre xut marca de la casa, però la seva rematada ha topat amb el travesser i no s’ha pogut traduir amb el 0 a 1.

Tot i els primers minuts de domini blaugrana, les llegendes de Colòmbia no s’han deixat intimidar i també han pogut gaudir d’alguna aproximació perillosa a la porteria d’Angoy. Ha estat el mateix Higuita qui s’ha atrevit amb un llançament de falta directa i qui ha fregat el primer gol del seu combinat, gràcies a un xut des de la frontal de l’àrea que ha sortit lleugerament per sobre de la creueta. L’intercanvi de cops entre el Barça i Colòmbia ha continuat amb una rematada de Hristo Stóitxkov que podria haver enviat el partit al descans amb un mínim avantatge per als del "Chapi", però finalment els dos equips han enfilat el camí cap als vestidors amb el 0 a 0 després d’un primer acte molt intens.

_W8I0265 - copia

El Barça colpeja primer

Els canvis en els onzes inicials han protagonitzat l’inici d’una segona meitat en què s’ha mantingut l’electricitat entre els dos equips i en què, a més, s’ha trencat la sequera golejadora de la primera meitat. El conjunt blaugrana ha sortit amb Vítor Baía, Belletti, Puyol, Sorín, Nadal, Sergi Barjuan, Goikoetxea, Trashorras, Sánchez Jara, Rivaldo i Stóitxkov.

Al contrari del que havia passat en els primers 40 minuts, ha estat Colòmbia la que s’ha apoderat del ritme del joc a la represa, i la que ha estat a punt d’estrenar el marcador amb dues ocasions molt perilloses. El Barça estava passant els seus moments més incòmodes del partit, però ha estat en aquest instant quan els blaugranes han demostrat la seva fortalesa mental i la seva qualitat amb un gol que ha servit per trencar l’empat. Una rematada brillant de Javier Saviola al minut 74, després d’una gran assistència de Hristo Stóitxkov, ha desnivellat, finalment, la balança de la igualtat i ha posat el Barça per davant en l’electrònic (0-1).

Reacció local

Semblava que el gol blaugrana seria definitiu per donar al Barça la seva segona victòria en aquesta gira colombiana, però una gran reacció del combinat sud-americà ha permès als locals empatar el matx només quatre minuts més tard, gentilesa de Giovanni Hernández, i restaurar les taules en un partit que seguia mantenint una gran igualtat. Un xut del blaugrana Giovanni Silva, refusat pel porter colombià, i un altre de Miquel Àngel Nadal, desviat, han estat a punt de donar una victòria sobre la botzina als Barça Legends, però finalment catalans i colombians han acabat signant un empat salomònic que ha posat el punt final a una gran gira del conjunt blaugrana.