El FC Barcelona donarà suport al poble xinès per la crisi del coronavirus abans del partit contra el Getafe

El FC Barcelona donarà suport al poble xinès per la crisi del coronavirus abans del partit contra el Getafe

Aquest dissabte els jugadors del Barça i de l’equip madrileny sortiran al terreny de joc acompanyats per nens d’origen xinès de la Penya Dracs Units Xinesos pel Barça

El partit de La Liga que enfronta el Barça i el Getafe aquest dissabte a les 16.00 hores al Camp Nou, estarà precedit per una acció solidària impulsada pel FC Barcelona amb què el Club vol mostrar el seu suport i solidaritat amb el poble xinès per la crisi del coronavirus. Una acció en què també s’ha implicat el Getafe, i en el marc de la qual els jugadors dels dos equips saltaran al terreny de joc acompanyats pels nens i nenes de la Penya Dracs Units Xinesos pel Barça, que lluiran una samarreta amb el missatge:  Stronger Together  (“Units som més forts”) i amb l’escrit en xinès, 中国加油 que significa “Ànims, Xina”. Així mateix, al centre del terreny de joc es desplegarà una lona on també es podrà llegir el lema de l’acció en anglès i xinès.

El Club vol aprofitar així el seu ressò en l’àmbit mundial per expressar la seva solidaritat i suport a la Xina i, especialment, vers aquelles persones afectades per aquest virus que fins ara ha causat més de 1.300 morts i 60.000 contagiats en el país asiàtic. En aquesta línia, el lema Stronger Together vol posar de manifest que, en un món globalitzat, l’esclat d’una epidèmia com el coronavirus és quelcom que pot succeir en qualsevol lloc i moment, i pot afectar qualsevol persona. Una situació davant la qual el missatge ha de ser el de mantenir-se units davant l’adversitat. 

A través d’aquesta acció, el Club vol, a més, llançar un missatge en contra de l’estigmatització i els casos de discriminació que està patint la població xinesa des de l’aparició del coronavirus. La lluita contra l’exclusió social i la discriminació és una de les línies d’actuació de la Fundació del Barça i, en casos com aquest, l’objectiu és, sobretot, sensibilitzar la població contra la discriminació de persones pel seu origen, raça o ètnia.

El Barça a la Xina

El FC Barcelona manté una estreta relació esportiva i social amb la Xina. Des del 2013, compta amb una oficina permanent a Hong Kong, i segons el darrer estudi de l’empresa Kantar del 2019, el Barça és el club de futbol europeu més conegut i seguit en aquest país. Aquest fet es fa evident a través de les plataformes digitals on el Barça compta amb més de 9 milions de seguidors, fet que el situa com el millor club de futbol en línia a la Xina.

A més, el club compta també amb sis Barça Academy distribuïdes entre les ciutats de Haikou, Chengdu, Qingdao, Lijiang, Kunming i Fuxian Lake.

Declaracions d’Emili Rousaud, vicepresident institucional del Club

"Davant la crisi sanitària que la Xina està vivint amb el coronavirus, i aprofitant el ressò mundial d’un partit de futbol al Camp Nou, el Barça vol expressar un missatge de suport i solidaritat amb el poble xinès. Com un dels clubs més estimats de la Xina, i conscients de la nostra responsabilitat, volem alhora fer una crida per evitar que ningú es pugui sentir exclòs davant d’aquesta complexa situació”.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut