Sol·licitud a les Nacions Unides per a la creació del Dia Mundial de l'Accessibilitat Universal

Sol·licitud a les Nacions Unides per a la creació del Dia Mundial de l'Accessibilitat Universal

Aleñá, Lenglet i Semedo participen en el vídeo de suport d’aquesta petició que el Barça i la Fundació efectuen amb l’Ajuntament de Barcelona, Fundació ”la Caixa” i Mapp4all

L’Aliança pel Dia Mundial de l’Accessibilitat Universal, formada pel FC Barcelona, la Fundació FC Barcelona, la Fundació Bancària “la Caixa”, l’Ajuntament de Barcelona i Mapp4all Universal Accessibility ha formalitzat avui la petició que serà enviada a les Nacions Unides per sol·licitar que l’organisme internacional declari el dia 30 de setembre com a Dia Mundial de l’Accessibilitat Universal. Durant l’acte, celebrat a l’Auditori 1899 del Camp Nou, els representants de l’Aliança pel Dia Mundial de l’Accessibilitat Universal han lliurat la carta de sol·licitud a Joan Clos, que serà la persona encarregada de fer arribar la petició a les Nacions Unides. Joan Clos va ser ministre i alcalde de Barcelona, a més de director executiu de l’ONU-Habitat del 2010 al 2017, el programa de les Nacions Unides responsable de la promoció de ciutats sostenibles.

L’Aliança pel Dia Mundial de l’Accessibilitat ha estat representada en aquest acte per Jordi Cardoner i Casaus, vicepresident primer del FC Barcelona i de la seva Fundació; Marga Marí-Klose, regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran de l’Ajuntament de Barcelona; Xavier Bertolín, director de l’àrea comercial i educativa de la Fundació Bancària ”la Caixa”; Emili Rousaud, directiu responsable de l’Oficina d’Atenció Especialitzada del Barça, i Josep Esteba, fundador de Mapp4all i director d’accessibilitat universal del Grup SIFU.

També ha sobresortit la participació d’Albert Llovera, pilot de ral·lis sense mobilitat a les cames des que va patir als 17 anys un greu accident en una competició d’esquí, que ha exposat la seva experiència i la seva força de voluntat per tirar endavant, tant en la vida con en el camp esportiu, on ha anat superant barreres fins a poder participar en diferents campionats automobilístics, tant de velocitat com de ral·lis, així com en el Dakar, en què tornarà a ser present en la propera edició del 2020.

L’objectiu d’aquesta sol·licitud és la de poder dedicar cada 30 de setembre una jornada a promoure i divulgar l’accessibilitat universal arreu del món, amb l’organització de diferents accions destinades a sensibilitzar tothom sobre aquesta qüestió. 

El suport d'Aleñá, Lenglet i Semedo

Durant l’acte s’ha presentat el vídeo que el FC Barcelona ha elaborat per donar suport a aquesta petició i en què han col·laborat els jugadors del primer equip Carles Aleñá, Clément Lenglet i Nélson Semedo, demanant també la instauració del Dia Mundial de l’Accessibilitat Universal. Al marge de la presència dels futbolistes blaugrana, a les imatges també apareix un jugador de bàsquet amb cadira de rodes, dos participants de la Cursa Barça 2K i un aficionat del Camp Nou amb problemes de visió.

A la carta que serà presentada a les Nacions Unides s’hi exposa la voluntat que el Dia Mundial de l’Accessibilitat Universal sigui una jornada de conscienciació per aconseguir un món més inclusiu i lliure de limitacions, on totes les persones puguin accedir a tot tipus de serveis, instal·lacions, recintes o establiments, sigui quina sigui la seva necessitat.

La Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat consagra l'accessibilitat com un dels seus principis generals i té per objectiu vetllar perquè tothom tingui els mateixos drets i oportunitats. En aquest sentit, la Convenció destaca la importància de l'accessibilitat a l'entorn físic, social, econòmic i cultural, perquè les persones amb discapacitat puguin gaudir plenament de tots els drets humans i les llibertats fonamentals.

Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona i de la Fundació Barça:

“En la mesura que assolir l’accessibilitat universal és un objectiu prioritari del Club, fa temps que treballem en aquest àmbit des de la nostra Oficina d’Atenció Especialitzada. El Barça és, en molts sentits, un referent en molts àmbits de la seva activitat, i avui també ho volem ser a l’hora de fer un món més accessible, que vol dir un món millor i més just per a tothom”. 

Marga Marí-Klose, regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran de l’Ajuntament de Barcelona:

“Barcelona sempre ha estat capdavantera pel que fa a l’accessibilitat física, però vol anar més enllà per arribar a l’accessibilitat universal i garantir el ple dret a actuar amb autonomia per part de tothom. Per tot això, Barcelona presenta la seva candidatura a ser la ciutat Europea més accessible”.

Joan Clos, alcalde de Barcelona del 1997 al 2006 i director executiu de l’ONU-Habitat del 2010 al 2017)

“És per mi un gran honor i una satisfacció personal poder portar aquest missatge a les Nacions Unides, i més si tenim en compte que sorgeix d’institucions de la nostra societat civil i d’una ciutat que sempre ha mostrat una gran sensibilitat per a les persones amb discapacitat. Crec que tenim aquesta petició molt ben encaminada”.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut