El Barça Rugby visita els nens i nenes ingressats a l’Hospital NCCHD de Tòquio

El Barça Rugby visita els nens i nenes ingressats a l’Hospital NCCHD de Tòquio

Els jugadors del Barça Rugby han format part d’aquesta iniciativa de la Fundació Barça per contribuir al benestar emocional dels nens malalts en aquest hospital Japonès

La primera gira de la història del rugbi blaugrana ha tingut avui un dels seus moments més emotius. Els jugadors han visitat les plantes pediàtriques de l’Hospital National Center for Child Health and Development, un dels hospitals de referència al Japó.

La visita ha comptat amb Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona i de la Fundació Barça; Oriol Tomás, membre de la Junta Directiva del FC Barcelona i del patronat de la Fundació Barça; Felip Boixareu, membre del patronat de la Fundació Barça; Jaume Carreter, membre de la comissió d’esports amateurs del FC Barcelona i Santi Torres, de la comissió social, com a representants institucionals.

Durant la visita els jugadors han pogut compartir una estona amb aquests nens i nenes que passen per moments complicats; a més a més, els esportistes s’han fet fotografies amb els nens i les seves famílies i han donat obsequis als petits. També s’ha entregat una samarreta commemorativa a l’hospital.

La valoració, per part dels professionals del centre, ha estat molt positiva, tal com ha explicat Hitoshi Kato, director executiu de l’NCCHD: “Estem molt agraïts al Barça i a la seva Fundació per aquesta iniciativa, no estem acostumats a fer aquest tipus d’activitats i les considerem molt positives pels nens”.

Els esportistes s’han mostrat molt satisfets de poder contribuir a millorar l’estat emocional d’aquests nens i nenes greument malalts. El jugador Rochedi Mirabet ho expressava així: “Ha sigut una experiència que ens ha fet molt feliços. Tot i l’idioma, els nens i les famílies s’han mostrat molt entusiasmats amb nosaltres.” Jordi Cardoner explicava l’impacte que tenen les visites pels nens i familiars en aquesta situació: “El fet de que vingui el Barça i els seus jugadors canvia rutines, millora l’estat d’ànim dels nens i facilita la gran feina que realitzen els seus metges. Els doctors ens diuen que, si els nens i nenes estan contents, accepten els tractaments amb millor predisposició.”

La Fundació Barça i els esports amateurs, una relació amb recorregut

Aquesta temporada s’ha fet més estreta la relació entre els esports amateurs blaugrana i la Fundació. Ja des de la temporada anterior, tots els esports amateurs llueixen “Fundació Barça” en els seus uniformes de joc, portant el nom del Club i de la Fundació pels territoris on competeixen.

El programa de Benestar Emocional Pediàtric de la Fundació Barça

El compromís de la Fundació Barça amb els nens greument malalts es materialitza amb el programa de Benestar Emocional Pediàtric. Aquest programa es porta a terme en els sis hospitals pediàtrics de referència a Catalunya i té com a objectiu fomentar el benestar emocional dels nens i nenes amb malalties greus mitjançant el reforç d'emocions positives. Entre les accions d’aquest programa s’hi inclouen les visites dels jugadors dels esports professionals del FC Barcelona, així com el projecte Robot Pol, un robot connectat que permet a nens ingressats fer visites virtuals a l’Estadi des de les seves habitacions de l’hospital.

La gira del Barça Rugby continua

Abans de la visita, el conjunt dirigit per Sergi Guerrero ha fet l’última sessió d’entrenament a les instal·lacions del Waseda University Club, al qual el Club vol agrair la seva predisposició i la seva hospitalitat.

Posteriorment a la visita, els jugadors s’han desplaçat al Saitama Stadium per presenciar en directe el partit entre el FC Barcelona i el Chelsea. El Barça Rugby viatjarà demà a Kobe per seguir amb la segona part d'aquesta gira.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut