10 coses que cal saber abans del partit de rugbi al Camp Nou

10 coses que cal saber abans del partit de rugbi al Camp Nou

Dissabte es viurà el partit de rugbi a XIII entre el campió de la Challenge Cup 2018, els Dragons Catalans, i els vigents guanyadors de la Super League, els Wigans Warriors

El Camp Nou viurà rugbi a XIII (dissabte, 16.30 hores). Els Dragons Catalans de Perpignan s'enfrontaran contra el Wigan Warriors en partit de Super League. Així doncs, et proposem saber més sobre l'esport de la pilota ovalada:

1) Els Dragons Catalans de Perpignan és un club de rugbi a XIII creat el 2006 a la ciutat del sud de França. Immediatament després de la seva creació s'incorpora a la Super League anglesa -lliga que representa l'elit europea d'aquest esport-. El club no para de créixer des de llavors. En conseqüència, fa competència al club de rugbi XV de Perpinyà, la USAP, set vegades campió de França.

2) Els Dragons van aconseguir guanyar el primer títol de la seva història l'estiu passat. Van alçar la Challenge Cup, la copa nacional anglesa, després de vèncer el Warrington Wolves (20-14) a la final disputada a Wembley. Un estadi de bons records per al Barça: la consecució de dues Copes d'Europa, el 1992 i el 2011. Abans d'aquest triomf sense precedents per al club de Perpinyà, l'estadi anglès va escoltar 'Els Segadors', l'himne dels Dragons Catalans.

3) El 23 de setembre de 2018, els Dragons Catalans van tenir una agenda plena d'actes a Barcelona després de la seva històrica victòria a la Challenge Cup. La Generalitat els va rebre i el Camp Nou, a la mitja part del Barça-Girona, els va ovacionar.

4) Contra el Wigan, els de Perpinyà ho tindran difícil, ja que van perdre 42-0 a l'anada. No obstant això, actualment, els Dragons són quarts a la Super League (8 victòries, 6 derrotes que els permeten sumar 16 punts). Els anglesos, en canvi, són vuitens amb 12 punts (6 victòries i 8 derrotes).

5) Per al duel de dissabte al Camp Nou, els Dragons Catalans portaran una samarreta especial. Serà blaugrana, com la del Barça. El club gal sol jugar de blanc, vermell i groc. El seu escut porta els colors de la senyera.

6) La setmana que ve, els Dragons Catalans jugaran a Anfield, durant el tradicional Magic Weekend. Els 12 clubs de Super League estan convidats.

7) El Wigan Warriors, club ubicat al comtat Gran Manchester, és el campió vigent de la Super League. El seu palmarès reflecteix 20 lligues.

8) La Super League és una de les millors lligues de rugbi a XIII del món, juntament amb la National Rugby League d'Austràlia i de Nova Zelanda. Al final de la temporada regular de la Super League, els 8 primers juguen una fase final en forma de lliga (un Super 8) conservant els punts de la temporada regular. En aquesta fase, tots els equips s'enfronten entre ells una vegada. Posteriorment, els quatre primers classificats juguen les semifinals.

9) Fa dos anys al Camp Nou ja va viure un partit de rugbi. I va ser un rècord d'assistència. 99.000 persones van assistir a la final del Top 14 (lliga francesa de rugbi a XV) entre el Racing Metro i el Toulon. El 2009, els Dragons havien jugat a l'Estadi Olímpic de Montjuïc davant 18.150 espectadors.

10) Quines diferències hi ha entre el rugbi XV i el rugbi a XIII? En el partit que es veurà al Camp Nou entre Dragons Catalans i Warriors, que serà de rugbi a XIII, no hi ha 'line' quan la pilota surt dels límits del camp. Es fa una 'melé'.

També els punts són diferents. En el rugbi a XIII un 'try' val quatre i la transformació, un. Una penalitat compta com dos punts i un 'drop', un. El joc s'atura quan el jugador que porta la pilota es troba a terra. Llavors l'altre equip retrocedeix deu metres per organitzar la seva defensa. L'equip que té la possessió té cinc intents per arribar a guanyar una falta o punts, si no haurà de botar o perdrà la pilota.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut