Juan Llaneza, nou director de ‘scouting’ del Barça Lassa

Juan Llaneza, nou director de ‘scouting’ del Barça Lassa

L’asturià, de 54 anys, formava part fins ara de l’estructura dels San Antonio Spurs de l’NBA

Juan Llaneza és el nou director de scouting del Barça Lassa. Nascut a Mieres, Astúries, fa 54 anys, Llaneza seguirà i controlarà el mercat nacional i internacional amb la mirada posada en el primer equip, i també col·laborarà estretament amb Pere Capdevila, director tècnic del bàsquet formatiu, en la captació de talents per als equips inferiors del Barça.

Aquesta serà la segona etapa de Llaneza al FC Barcelona, ja que del 1993 al 1998 va ser entrenador de les categories inferiors i també director tècnic del bàsquet base.

Èxit a Sevilla

Llaneza va ser director esportiu del Baloncesto Sevilla –ara Reial Betis Energia Plus– del 2008 al 2014, i en aquella etapa va reclutar jugadors com l’exblaugrana Tomas Satoransky i l’ara NBA Kristaps Porzingis, entre d’altres. En aquelles sis temporades l’equip sevillà va arribar a jugar la final de l’Eurocup el 2010, i va disputar els playoffs de la Lliga Endesa quatre cops.

Anteriorment havia treballat com a director esportiu per al Lucentum Alacant (2004-08) en la seva etapa a la Lliga Endesa.

Passat com a entrenador

El seu lligam amb el món del bàsquet ve de lluny, ja que també va exercir com a entrenador en el passat. Del 2000 al 2004 va estar lligat al Club Bàsquet Girona, com a entrenador ajudant i també com a primer entrenador, i també va dirigir el Huelva en dues etapes, a la LEB el 1998/99 i a l’antiga Primera Divisió el 1991/92; el Caja Bilbao (Primera Divisió, 1992/93); el Sant Josep de Badalona (1985-91, Segona Divisió); el CB Oviedo (1983-85), i el Col·legi San Ignacio, on es va iniciar en el món del bàsquet, del 1979 al 1985.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut