Reial Madrid - Barça: Primer punt, en contra (97-78)
Ofert per

El Barça no pot guanyar en el primer dels dos partits a Madrid i haurà de remuntar l'eliminatòria per a poder passar a la final del play-off de l'ACB

El Barça ha començat la sèrie contra el Reial Madrid amb derrota (97-78). Els blaugrana no han pogut sumar el primer punt de l'eliminatòria i buscaran el divendres, també al WiZink Center, restablir la igualtat abans que la semifinal de l'ACB viatgi cap al Palau Blaugrana.

Mal primer quart

Amb un gran ambient a les graderies, el primer a colpejar ha estat el conjunt blanc, liderat per un Facundo Campazzo que ha anotat 7 dels 11 primers punts dels seus, que ben aviat han agafat les regnes del partit. Al Barça li ha costat entrar durant tot el primer quart, i tot i que amb un triple de Satoransky arribaven al 17-12, un mal final ha fet que les sensacions i el marcador no fos gens favorable (24-14).

Reacció culer però per sota al descans

En el segon parcial, l'alta intensitat d'Oscar da Silva ha contagiat els culers, i han anat reduint distàncies fins que amb un triple de Brizuela ha empatat el partit (28-28) i poc després s'ha posat per davant per primera vegada (30-31). Quan el Barça havia fet el més difícil, el Madrid ha recuperat l'encert i entre Campazzo i Yabusele han disparat els merengues fins al 44-36 al descans.

Arriben vius a l'últim quart

La sagnia no només no ha frenat en el tercer quart, sinó que s'ha fet encara més gran. Desencertats en atac els culers, el Madrid ha castigat fins a una diferència màxima de +23 amb el 61-38. El primer partit de la sèrie podia haver-se acabat massa aviat, però dins del mateix tercer quart, Nico Laprovittola s'ha carregat l'equip a l'esquena amb vuit punts gairebé seguits per a reobrir les esperances d'una remuntada acostant-se a 13, una distància que s'ha mantingut estable durant uns minuts, però que el Barça ha estat capaç de deixar en només 10 (72-62) al final del període.

Derrota per a començar la sèrie

Tot i això, tres triples gairebé seguits de Llull, algun amb una altíssima dosi de fortuna, han tornat a forçar el Barça a buscar una remuntada molt difícil (81-66), i amb menys marge de temps. Roger Grimau ha buscat la manera amb un temps mort  per a frenar l'èxtasi merengue. Lapro ha anotat un 2+1, però el Madrid no fallava els triples alliberats de Llull i Yabusele (87-71) i ha matat del tot el partit. Ara sí.

Al Barça se li han esgotat les forces i, al final, el marcador ha reflectit una diferència molt àmplia (97-78) que no fa justícia als intents culers de sumar el priemr punt de l'eliminatòria.