Reial Madrid – Barça: A per les semifinals de l’ACB amb la màxima ambició

Reial Madrid – Barça: A per les semifinals de l’ACB amb la màxima ambició

(20.30 hores) El conjunt blaugrana afronta les semifinals de la Lliga amb els dos primers partits al WiZink Center

Després de superar el Lenovo Tenerife en els quarts de final, el Barça afronta una nova setmana de play-off amb la disputa de les semifinals de la Lliga Endesa. Per una banda, s’enfronten l’Unicaja i l'UCAM Múrcia, mentre que el duel entre el Reial Madrid i el Barça protagonitzarà una eliminatòria al millor de cinc partits que promet moltes emocions. “És l’últim títol en joc i anem a per ell al màxim. Amb la màxima ambició”, afirma Roger Grimau.

Dos precedents molt llunyans i sis partits molt presents

Barcelonistes i madridistes s’han vist les cares en una eliminatòria de play-off en 22 ocasions, amb 11 victòries per cada equip. Només hi ha dos llunyans i positius precedents a les semifinals: el 1987 (3-1) i el 1995 (3-2). 

Centrant-nos en el 2024 hi ha sis precedents d’aquest curs, amb dues victòries del Barça al Palau i quatre victòries madridistes a la Supercopa, a la Copa i a les jornades regulars de Lliga i Eurolliga a Madrid. I Grimau avisa que “ens hem d’esperar el millor rival al davant”. Els de Chus Mateo van perdre diumenge la final de l’Eurolliga però “no podem especular en si arribaran més contents o més tristos”. “Hem d’estar molt centrats en nosaltres i fer-ho el millor possible. Per guanyar el Madrid cal un nivell molt alt”. 

El conjunt blaugrana ha arribat a Madrid després d’haver-se exercitat aquest dimarts al Palau Blaugrana sense la presència de James Nnaji (que no ha viatjat per unes molèsties lumbars) ni de Joel Parra (que ha viatjat amb unes molèsties al turmell). 

Tot i ser una eliminatòria llarga amb, com a mínim, dos partits inicials a Madrid (dimecres i divendres) i el duel del diumenge 2 a Barcelona (18.30 hores), Alex Abrines ha destacat que “només mirem el primer partit. Anem allà a guanyar, sabem que ells tenen el factor pista però tenim equip per poder guanyar a Madrid i haurem de fer les coses molt bé”. 

I en una entrevista amb Barça One, Nico Laprovittola ha expressat també que “l’equip té ambició i moltes ganes de portar un títol a les vitrines del club. L’any passat vam guanyar la lliga i és una sensació molt bona”. Per aconseguir arribar a la final, caldrà superar “una eliminatòria que no et dona un títol però que sí et dona l’accés a la final. És una semifinal molt important per a nosaltres. Tenim molt per demostrar i per fer i hem de jugar amb aquestes ganes”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut