Surne Bilbao Basket - Barça: Certifiquen la tercera posició (68-72)
Ofert per

Surne Bilbao Basket - Barça: Certifiquen la tercera posició (68-72)

Els de Roger Grimau guanyen a Bilbao en la darrera jornada de la fase regular de la Lliga Endesa abans de l'inici del play-off pel títol

El Barça de bàsquet finalitza la fase regular de la Lliga Endesa en la tercera posició. L'ha certificat després de guanyar el Bilbao Basket a territori basc (68-72), en un partit que no s'ha decidit fins al darrer període. Així doncs, l'equip de Roger Grimau, amb un gran Óscar Da Silva (20 punts), ha pogut vèncer en la darrera jornada abans de l'inici del play-off. Serà contra el Lenovo Tenerife, als quarts de final, després que finalitzin sisens. El Barça tindrà el factor pista a favor i es classificarà per a les semifinals el millor de tres partits. 

Intercanvi d'avantatges 

A Bilbao, en aquesta última jornada, un 0-6 d'arrancada no ha servit per esquivar l'equilibri. Perquè els locals ràpidament han eixugat les diferències, tot i no jugar-se res, i s'han posat per davant en l'electrònic. Això ha iniciat uns intercanvis en el marcador que han estat la tònica de pràcticament tot l'enfrontament.

El +5 amb què ha finalitzat el primer període, després d'uns bons minuts de Da Silva (19-24, min 10), ha estat un miratge. I és que l'increment de prestacions barcelonistes s'ha diluït quan el Bilbao ha tornat a sobrepassar el Barça (27-26, min 13). Ni els triples de Jabari Parker ni l'excel·lent direcció de Ricky Rubio han pogut trencar el partit, perquè els culers han fallat en el tir. A l'altre costat, Pantzar s'ha entonat per controlar els ànims culers i el segon capítol ha acabat amb un ajustat 37-38 (min 20). 

El Barça prem l'accelerador 

Una dinàmica que s'ha mantingut en l'inici del tercer quart (47-46, min 26), tot i que el resultat final ja ha començat a tenyir de blaugrana l'enfrontament. Un triple de Satoransky i una revisió d'un llançament de tres del Bilbao que ha acabat sent de dos ha estirat la renda a favor del Barça (47-56, min 30). A més, un triple de Da Silva ha posat la màxima de +13 (49-62, min 32).  

Renda que els culers han anat contemporitzant, tot i que el Bilbao Basket s'ha arribat a posar a -4 a falta de 30 segons (68-72, min 39). Però el triomf culer no s'ha escapat  (68-72) i, per tant, la tercera posició tampoc.

LA FITXA

Bilbao Basket, 68
Barça, 72

Bilbao Basket: Hornsby (3), De Ridder (3), Rabaseda (1), Hlinason (9) i Kullamae (17) -cinc inicial- Killeya Jones (21), Pantzar (10), Andersson (2), Reyes (2), Rigo (-),

Barça: Vesely (10), Ricky Rubio (-), Laprovittola (9), Abrines (-) i Jabari Parker (12) -cinc inicial- Parra (8), Da Silva (20), Jokubaitis (10), Satoransky (3), Paulí (-)

Parcials: 19-24; 18-14 // 10-18; 21-16.

Àrbitres: Rafael Serrano, Francisco Araña i Roberto Lucas.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut