Barça CBS - Spar Girona: Triomf per somiar! (72-70)

El conjunt blaugrana s'assegura la permanència, gràcies a una actuació màgica d'Erjavec (23) i Paula Ginzo (16)

El Barça CBS ha sortit victoriós del derbi català viscut al Palau Blaugrana contra l'Spar Girona (72-70). Una encertadíssima Karla Erjavec amb 23 punts s'ha convertit en la gran estrella del partit, culminant la millor actuació amb l'elàstica culer. La base croata ha tingut una actuació destacada davant 4.181 aficionats i aficionades que s'han desplaçat al temple del Barça per donar suport a un equip que amb aquest triomf, s'assegura la permanència.

S'avancen les visitants

El duel ha iniciat amb un Spar Girona mostrant la seva condició de favorit. Ayleen ha estat la líder en el tram inicial per les gironines. Les d'Isaac Fernández, tanmateix, s'han mostrat combatives davant un Palau que no ha deixat d'animar mai. Ginzo ha estat la guardiana dels interessos blaugranes i ha evitat que l'Spar Girona s'avanci més al marcador amb un triple al final del quart. L'esforç ha donat els seus fruits i el Barça CBS ha finalitzat solament nou punts per sota (18-27).

Revifada del Barça

Les locals han contraatacat les envestides de les visitants i han ofert una millor versió que als primers 10 minuts de partit. Erjavec, amb nou punts, ha completat la remuntada del Barça CBS, que ha finalitzat el quart un punt per davant de les gironines. L'estat anímic i anotador de les jugadores barcelonines ha fet que el global del segon període quasi dupliqués el del conjunt rival (20-14).

A la represa del partit post descans, el Girona ha intentat revertir la situació i, mitjançant Nicholson, ha liderat una remuntada davant un enfervorit Palau que no ha deixat de creure amb les seves jugadores. Per això, tot i el canvi al marcador, el Barça ha deixat un marcador factible de millorar al quart decisiu (50-56).

Victòria de molt mèrit

I així ha estat. Les blaugranes han insistit amb les intencions de remuntar i han culminat una remuntada èpica davant els seus aficionats. Erjavec ha tornat a ser clau en els moments més necessaris per a l'equip d'Isaac Fernández. L'últim minut del xoc ha tingut un ritme frenètic amb el Barça liderant de tres punts. Quan quedaven únicament cinc segons per acabar el partit, una gran defensa del combinat blaugrana ha evitat que el Girona intentés, altre cop, revertir la situació. Una falta que ha enviat Ygueravide a la línia de tirs lliures, ha provocat que la valenciana solament fes un dels dos, una anotació insuficient pels interessos gironins, però molt satisfactòria pels culers, que han vençut per dos punts (72-70)