ASVEL - Barça: Derrota intranscendent per acabar la fase regular (76-72)
Ofert per

Amb la quarta plaça assegurada, els blaugrana cauen en un partit amb un minutatge molt repartit abans de jugar contra Olympiakos als quarts de final

Ha sortit creu per al Barça a Lió contra l'ASVEL Villeurbane. En l'últim partit de la fase regular de l'Eurolliga, i sense res en joc, els blaugrana, que han donat descans o restringit minuts als jugadors més desgastats, han lluitat fins al final un partit que hauria pogut caure a favor. Tot i això, el Barça, que tanca com a quart classificat i el factor pista a favor la primera part de la competició, ja sap que el seu rival per a un lloc a la Final Four serà l'Olympiakos.

Amb les victòries de Panathinaikos i Mònaco del dia anterior, els blaugrana sabien que la visita a Lió no tindria cap incidència en la classificació. Amb Willy Hernangómez amb molèsties a Barcelona i Nico Laprovittola descartat d'última hora per descans, Roger Grimau ha variat bastant la seva rotació, repartint molt més els minuts.

Així, el primer a aprofitar-se'n ha estat Darío Brizuela, titular en el lloc de Laprovittola, anotant cinc dels set priemrs punts culers i repartint una assistència per a un triple de Kalinic que posava el 6-10 inicial. Però els francesos han començat a agafar confiança i gràcies a Paris Lee des el perímetre i Yoiussoupha Fall a la pintura, han capgirat el marcador fins al 24-18 del final del primer quart.

El segon ha començat amb un triple local que eixamplava a nou punts la distància, la màxima fins aquell moment, i la màxima del partit a posteriori. Perquè en aquell moment el Barça ha apujat l'encert i la intensitat, iniciats per un 2+1 del capità Abrines. Després han agafat el relleu Jokubaitis i Paulí, amb vuit i cinc punts en un període amb bons minuts de Ricky des de la direcció del joc que ha reflectit la millora en el joc també en el marcador (38-42).

Dos triples de Nando de Colo han inaugurat el tercer període, restablint la màxima igualtat a l'electrònic que no s'ha desfet en cap moment del quart. Al Barça no li entraven els tirs de camp, però tampoc els lliures, rondant durant tot el partit un 50% que dificultava que els culers manessin al marcador. De fet, s'ha entrat en l'últim quart amb empat (57-57).

Set punts seguits d'ASVEL (66-60) amenaçaven de trencar el partit, però la reacció culer ha estat immillorable, amb vuit punts seguits -sis d'Abrines- per provocar un final de partit amb tot per decidir. I avui ha sortit creu. Jokubaitis ha tingut el llançament per guanyar a 1,8 segons, però el cèrcol ha escopit un tir que semblava entrar i la fase regular acaba amb derrota (76-72).

L'expedició blaugrana, que ha comptat amb la presència del president de la secció Josep Cubells, l'ambaixador Audie Norris i el membre de la Comissió Esportiva Xavi Sans, no ha pogut tornar amb un triomf que no embruta una gran primera fase dels culers. Ara, toca canviar el xip per jugar contra Girona i UCAM Múrcia a la Lliga abans d'afrontar uns apassionants quarts de final de l'Eurolliga contra Olympiakos. El Palau us necessita, culers!