El Barça col·laborarà amb l’ELPA en el tercer Congrés dels Jugadors de l'Eurolliga

El Barça col·laborarà amb l’ELPA en el tercer Congrés dels Jugadors de l'Eurolliga

La secció blaugrana estarà present en l’esdeveniment que se celebrarà el proper 10 de maig a Mataró

La secció de bàsquet del FC Barcelona s'ha adherit al grup d'institucions i organitzacions que ja han decidit formar part de la tercera edició de l'EPIC (ELPA Performance International Congress) que es farà el 10 de maig a Mataró. L'acord entre el club blaugrana i l'Associació de Jugadors fa que s'elevi encara més el nivell d'una cita que ja és una referència a nivell europeu. Pel Tecnocampus de Mataró hi passaran el metge del primer equip, Jordi Puigdellívol, el preparador físic Jairo Vázquez i el capità, Àlex Abrines.

Puigdellívol formarà part d'una ponència dedicada a l'estudi de les lesions de menisc. Amb 30 anys d'experiència en el món de la traumatologia i l'esport professional, el doctor blaugrana ha viscut des de dins tota l'evolució de la medicina esportiva aplicada al bàsquet. "Tenim molts més mitjans que temps enrere", explica. "Abans tot era intuïtiu mentre que, amb dades a la mà, ara pots aixecar la mà i recomanar a un entrenador o un preparador físic que un determinat jugador no faci segons quines parts d'un entrenament o no jugui un determinat partit. Es pot planificar molt més".

La seva és una tasca molt coordinada amb fisioterapeutes, recuperadors i preparadors físics, que s'entrellacen cada vegada més. El preparador físic del primer equip Jairo Vázquez subratlla que el seu objectiu és "optimitzar el rendiment esportiu i minimitzar el risc de tenir lesions". Aquesta serà la base de la seva ponència.

"La densitat dels calendaris de l'Eurolliga i l'ACB generen unes càrregues molt altes. Hem d'oferir als jugadors mitjans de recuperació i mitjans d'entrenament de força perquè puguin afrontar totes aquestes demandes i que ho afrontin de la millor manera possible", explica.

Álex Abrines formarà part de la taula rodona de jugadors i exjugadors que compartiran experiències amb relació als problemes derivats de la saturació del calendari. Tots tres s'afegeixen a un cartell on hi haurà l'avantguarda en medicina, recuperació i prevenció de lesions. El cap dels Serveis Mèdics de l'Eurolliga, el metge de l'Efes d'Istanbul o el preparador físic de l'Olímpia de Milà són alguns dels participants en una cita que s'esdevé pocs dies abans de la Final Four de Berlín.

L'acord amb el FC Barcelona s'afegeix a d'altres que l’ELPA ha signat amb la mateixa seu del Congrés, Tecnocampus de Mataró; l'Associació Catalana d'Entrenadors de Bàsquet (ACEB); l'Associació Espanyola de Preparadors Físics de Bàsquet (ASEPREB) i l'Associació Espanyola de Metges de Bàsquet (AEMB).

El Congrés està obert a jugadors i entrenadors, tant professionals com amateurs, i professionals de l'esport (metges, preparadors físics, recuperadors, fisioterapeutes i psicòlegs esportius). De fet, aquesta tercera edició també compta amb el suport de diferents associacions com el mateix Tecnocampus de Mataró, l'Associació Catalana d'Entrenadors de Bàsquet (ACEB), l'Associació Espanyola de Preparadors Físics de Bàsquet (ASEPREB) i l'Associació Espanyola de Metges de Bàsquet (AEMB), a més d'altres a l'estranger. Les inscripcions ja estan obertes.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut