Baxi Ferrol – Barça CBS (78-69): Galícia terra maleïda

L’encert de les gallegues allunya a les blaugranes del triomf a Ferrol

El Barça CBS no ha pogut sumar el triomf a la pista del Baxi Ferrol (78-69) després d’un partit molt disputat d’ambdós equips. Gala Mestres amb 20 punts, dotze des del triple, ha dinamitat l’últim quart i ha impedit que el conjunt d’Isaac Fernández pogués optar al triomf. Amb aquest resultat, les blaugranes no han aconseguit sumar en terres gallegues en les tres visites d’aquest curs.

L’últim parcial (20-10) ha estat definitiu en un partit on les blaugranes ho han donat tot. L’equip ha entrat bé al partit emportant-se el primer parcial. El segon quart ha estat més igualat i novament al tercer període les blaugranes han fet un gran treball. Ja a l’últim, i gràcies als triples de Gala Mestres, Baxi Ferrol ha aconseguit la victòria al seu pavelló.

Bon inici de partit

Les blaugranes trobaven en l’encert les primeres diferències del partit. Tres triples, dos d’Erjavec, i dos bones situacions de Rakovic posaven el 6-13 al marcador. A falta de dos minuts per acabar el primer període la diferència es mantenia als set punts (10-17) amb un joc molt alegre de l’equip entrenat per Isaac Fernández. Cinc punts consecutius de Gala Mestres al final dels primers deu minuts deixaven el 17-19 al marcador.

Màxima igualtat

El segon quart ha començat sense encert per el Barça CBS, que veia com un parcial inicial del Ferrol (5-0) capgirava el marcador per les locals (22-19). Les blaugranes, sense l’encert dels primers minuts, seguien al partit després que Erjavec, anotés un dels dos llançaments lliures, a falta de cinc minuts pel descans (26-24). Després del temps mort, i després de  bones accions tant en atac com en defensa, les blaugranes capgiraven el marcador quan faltaven dos minuts pel descans amb una bona cistella de Paula Ginzo (30-31). Un parcial final de les jugadores gallegues ha deixat el 35-33 al descans.

La segona part ha començat novament amb igualtat. Les accions del Barça CBS han estat ràpidament contestades per les locals, que amb dos accions de tres punts, han tornat a posar el més quatre d’avantatge al marcador (41-37. Quan les blaugranes capgiraven el marcador, les gallegues responien amb encert, i Isaac Fernández havia de parar el partit a falta de 4:27’ pel final del tercer quart després de dos triples del Baxi Ferrol (47-42). Després de minuts amb intercanvi de cistelles, Anderson, amb un gran triple, tornava l’avantatge a favor del Barça CBS, que Lola en dos ocasions rubricava, per entrar a l’últim minut del quart dos punts per sobre al marcador (52-54). Selland, per les gallegues, posava l’empat a 54 sobre la botzina, deixant tot per decidir a l’últim quart.

Tot per decidir als últims deu minuts

El Baxi Ferrol ha entrat fort a l’últim període amb un primer parcial que posava el 60-54 a falta de 7:30’ pel final. Quan millor estaven les blaugranes, amb un parcial de 0-4, Gala Mestres novament anotava un triple que posava el conjunt local cinc punts per sobre a falta de 4:33 pel final (65-60). Tot i el temps mort, novament Mestres posava amb un triple a falta d’1:34 el 70-62 al marcador. Anna Cruz retallava dos punts per entrar a l’últim minut 70-64. Però tot i els últims intents, les locals s’han acabat imposant 78-69 al Barça CBS.