La millor fase regular com a locals a l'Eurolliga

La millor fase regular com a locals a l'Eurolliga

15 victòries i només dues derrotes són les xifres del Barça en un Palau Blaugrana fortificat a la màxima competició continental

Amb el crucial triomf contra el Maccabi, el Barça ha assegurat la classificació als play-offs de l'Eurolliga i, a més, ha tancat la temporada regular a casa. El Palau Blaugrana ha estat un fortí aquesta temporada i així ho demostren les dades: 15 victòries i només 2 derrotes en els 17 partits disputats a casa a Europa. Aquestes xifres certifiquen que aquesta ha estat la millor fase regular de la història com a locals en l'era Eurolliga, d'ençà del canvi de format el curs 2016/17.

Tanmateix, quan va arrancar la competició vuit anys enrere, només la disputaven 16 equips, en comparació amb els 18 actuals. Per tant, no es podria comparar del tot els altres registres amb els actuals, quan a la temporada 2019/20 van entrar dos combinats més, però val la pena donar-li un cop d'ull. En les dues primeres campanyes a la nova Eurolliga, un Barça en reconstrucció va aconseguir nou victòries en el primer any i vuit en el segon a casa. El canvi de xip es va donar a la 2018/2019, quan es van assolir els 12 triomfs en els 15 partits disputats al Palau Blaugrana. Unes xifres que tornaven a posar els blaugranes entre els millors equips d'Europa.

El curs següent, però, la pandèmia de la COVID-19 va afectar el món de l'esport i l'Eurolliga va decidir abaixar la persiana sense acabar la fase regular. Una temporada on el Barça tenia un registre pràcticament immaculat a casa, amb 11 victòries i només dues derrotes. A més, va ser l'any on van entrar dos equips més a la màxima competició continental i van formar els 18 actuals. Els registres que han anat precedint les campanyes següents han sigut similars, amb un 12-5 la 2020/21 i un 12-2 la 2021/22 (amb tres equips menys per l'exclusió dels combinats russos).

El segon millor registre, la temporada passada

Tenint en compte un curs sense interrupcions i amb els 18 equips que actualment formen l'Eurolliga, la segona millor fase regular al Palau seria la de la temporada passada, amb 13 victòries i 4 derrotes en els 17 partits corresponents. Aquests números van permetre al Barça arribar a la Final Four, però va caure a semifinals.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut