Panathinaikos - Barça: Segona derrota europea consecutiva (89-81)

Malgrat aconseguir una renda de 16 punts al segon quart els blaugranes han deixat escapar la victòria després d'una gran segona meitat del conjunt grec

Derrota del FC Barcelona. El combinat culer ha caigut davant del Panathinaikos (89-81) després d'un duel molt competit on els blaugranes han aconseguit frenar l'ofensiva grega en la primera meitat, però en la segona la intensitat barcelonina no ha estat suficient. Els triples i una actuació brillant d'Sloukas ha deixat vist per a sentència un duel.

Conscient que la victòria era crucial, els homes de Roger Grimau han iniciat el duel amb les pulsacions revolucionades. Això ha provocat que el duel prengués un ritme elèctric guiat per l'intercanvi constants de cistelles. Tot i que l'encer culer no ha estat el més precís, sí que en defensa han fet un gran treball. Amb tot, el resultat al final del primer quart ha estat de 20-23, màxima igualtat.

Parcial blaugrana

El context ha canviat radicalment en el segon període. Tot i que els grecs han començat amenaçant amb un Nuun espectacular que ja portava 11 punts, els barcelonins s'han fet amo i senyors del OAKA Arena. Dues cistelles de qualitat de Ricky Rubio han posat el +10 en el lluminós (24-34) i ràpidament amb 6 punts més, el Barça ha fet un parcial de 0-17 que ha posat al Panathinaikos contra les cordes (24-40). Als compassos finals abans del descans el conjunt d'Atenes ha retallat la distància, però tot i axíi, els culers han marxat a vestidors amb un gran avantatge (34-46).

Sloukas, reviu als grecs

A la represa, novament, s'ha tornat a plantejar un nou guió de partit. Els culers han perdut tot el avantatge aconseguida en el segon quart i el match s'ha tornat a igualar (56-57). A banda del desencert blaugrana, Sloukas ha estat la principal causa de la remuntada grega. Amb el bon paper en el tercer quart, el base s'ha col·locat amb 19 punts. Finalment 60-61, amb tot per decidir en el darrer quart.

Es consumeix la derrota

Malgrat que el duel estava igualat, el Panathinaikos venia amb l'embranzida de la remuntada i això els ha afavorit. Els triples han entrat només per la banda grega, fet que els ha permès obrir una petita escletxa en el marcador (76-70, min. 35). Malauradament, la distància s'ha ampliat encara més i els de Roger Grimau han acabat caient per 89-81.