Ricky Rubio: “El Barça m'ha ajudat molt”

Ricky Rubio: “El Barça m'ha ajudat molt”

El '9' blaugrana s'ha presentat com a nou jugador del Barça i s'ha sincerat davant un Auditori 1899 ple fins a la bandera

L'Auditori 1899 ha tingut molta expectació mediàtica. Més d'una desena de càmeres de televisió i d'altres de fotografia no han perdut detall de la presentació de Ricky Rubio. Una nova figura blaugrana que ha exposat la seva sinceritat i que ha remarcat l'ajuda que li ha ofert el FC Barcelona en aquesta nova etapa de la seva vida. 

La flamant incorporació barcelonista també ha estat acompanyada per una gran representació institucional del FC Barcelona. El president Joan Laporta ha encapçalat els noms d'una llista que també ha comptat amb el Rafa Yuste, vicepresident primer, Josep Cubells, directiu responsable del bàsquet, Miquel Camps, portaveu de la Junta Directiva, Xavier Budó, director d'Esports, Enric Masip i Juan Carlos Navarro, mànager de la secció de bàsquet. La massa present també ha vist noms com els de Roger Grimau, Nico Laprovittola, Àlex Abrines, Jabari Parker o Audi Norris. 

Ricky: "Trenco el silenci i ho faig amb agraïments"

Tota aquesta multitud ha arrencat una onomatopeia d'admiració de Ricky Rubio. El nou blaugrana ha pronunciat un llarg discurs d'agraïment i d'explicació de la seva sortida temporal del món del bàsquet. "Trenco el silenci que tenia i ho volia fer de manera especial. Volia agrair a la premsa i al món del bàsquet la privacitat que vaig demanar. No entenia què m'estava passant. Vull explicar el procés en el qual encara estic aquí. També vull donar les gràcies a la Federació Espanyola. Gràcies al Barça també; he demanat unes condicions no habituals i que ho han acceptat en tot moment. L'staff, els directius i el vestidor ho han entès perfectament. El vestidor m'ha acceptat de manera increïble, m'he sentit respectat. Gràcies a la família i amics; he sentit que no estic sol i m'ha permès tirar endavant. I, gràcies, també a la meva terapeuta, i als Cleveland", ha explicat. 

"Vaig desenvolupar un estrès crònic, que necessitava un temps per regular-me. Va ser com una depressió un trastorn d'ansietat. Vaig tenir problemes de salut mental. La pilota torna a estar a les meves mans i espero gaudir molt i cuidant les persones. Ha sigut una eternitat. He treballat per arribar a aquest punt amb respecte i amb la lliçó apresa. Gent que està passant per un moment complicat. Hem estat a la foscor, però treballant se'n surt, amb l'ajuda es pot tirar endavant. Trenco la bombolla i gràcies per respectar la privacitat", ha continuat. 

M'agradaria poder gaudir i estar a gust sobre la pista

Ricky Rubio

Un llarg discurs que ha complementat amb les preguntes dels i les periodistes presents. "Que es parli de salut mental és una victòria per a la societat. Quan ens sentim reflectits en algú, no costa tant fer el pas", ha continuat posant llum en el seu procés de recuperació.

"No vull pensar més enllà, aniré dia a dia i en aquesta temporada. M'agradaria poder gaudir i estar a gust. Farem el possible perquè les coses siguin maques. Tinc un objectiu clar que és fer servir uns mecanismes per gaudir del bàsquet i fer arribar l'equip als objectius que s'ha marcat. Estic il·lusionat", ha exterioritzat l'exjugador de l'NBA. "He encertat de ple tornar al FC Barcelona, m'han ajudat i m'ha fet sentir còmode", ha afegit. "Tenir un vincle d'amistat amb el Roger Grimau i amb el Juan Carlos Navarro ha sigut clau. Els agreixo molt la sinceritat i la comoditat que m'han brindat", ha remarcat el nou del FC Barcelona. "Estic aquí per aportar el màxim i mirarem amb els entrenadors quan és el millor moment per entrar", ha indicat. 

Paraules agraïdes de Joan Laporta i Josep Cubells

"És un gran dia per al FC Barcelona", ha confessat Joan Laporta, que s'ha fotografiat amb la nova samarreta barcelonista de Ricky Rubio. El base lluirà el 9. "En nom de la Junta Directiva et volem agrair que hagis pogut fer realitat el desig nostre de tornar a jugar amb el Barça; has demostrat compromís i amor pel bàsquet. El teu somriure ens enlluerna", ha afegit el president del FC Barcelona. Una figura agraïda al retorn i la feina de Ricky Rubio amb el Barça i amb la Fundació del FC Barcelona. El discurs institucional també ha tingut la paraula de Josep Cubells. "Ho farem tot possible perquè puguis aportar el teu gran bàsquet a l'equip, que genera molta il·lusió", ha indicat. 

Aquesta presentació tenyida de sinceritat, agraïments i barcelonisme ha acabat amb un aplaudiment llarg a Ricky Rubio. Una figura que ha trencat el seu silenci i ha tornat al FC Barcelona per "poder fer coses maques". 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut