Reial Madrid - Barça: Ha sortit creu (96-85)
Ofert per

Després de tres quarts igualats a més no poder, al Barça se li escapa el títol en uns minuts finals de desencert

La Copa 2024 no ve cap a Barcelona. El Barça ha caigut en una gran final contra el Reial Madrid (96-85) i tot i exhibir un gran nivell en els tres partits i deixar-se la pell contra els blancs, el primer títol de Roger Grimau com a entrenador haurà d'esperar.

A vida o mort des del principi

Una final és un partit especial. Un Clàssic és un partit especial. Si es barregen les dues coses surt un espectacle difícilment millorable, amb tots els ingredients necessaris. La intensitat i l'altíssima rivalitat s'ha vist des del primer segon. Cada jugada semblava a vida o mort, i els cinc punts seguits de Satoransky per trencar un parcial de set punts merengues ha servit perquè el Barça guanyés en confiança.

Màxima igualtat

Els blancs han amenaçat d'escapar-se, però dos triples consecutius de Laprovittola i un palmeig de Willy Hernangómez han fet palesa la igualtat a la pista també en el marcador (19-19) un cop acabat el primer període. En el segon ha emergit la figura d'un Jokubaitis que ha fet un gran torneig i, amb cinc punts seguits, ha mantingut el Barça per davant per primer cop des del 0-2 inicial.

_SG_6146

La segona unitat, a gran nivell

La banqueta culer, amb una rotació molt ràpida, ha respost, i Parra, amb un gran triple quan el Madrid es creixia i Darío Brizuela, amb quatre punts seguits poc abans del descans han resistit els cops d'un Madrid amb l'exblaugrana Hezonja (12 punts) i Poirier (7 punts) com a referències. Sobre la botzina, un gran triple de Kalinic ha portat el partit al descans amb victòria (43-45).

Tot per decidir a l'últim quart

Després d'una primera part de molts quirats, la segona no ha baixat el nivell. Vesely l'ha començat imperial, amb vuit punts i Jabari Parker, l'home de gel, li ha agafat el relleu amb cinc i crits d'MVP dels culers desplaçats a Màlaga. La realitat és que s'han enfrontat els dos millors equips d'Europa, i un partit d'aquestes característiques, amb tot el que estava en joc a Màlaga, s'havia de decidir en els minuts finals. I així ha estat.

No ha pogut ser

A l'últim quart s'ha entrat amb un ínfim avantatge blanc (66-63). El triple de Brizuela ha quedat eclipsat per tres més dels blancs, dos de Yabusele intercalats amb un de Deck, que ha forçat el temps mort culer amb el 77-68. Des d'aquell moment, al Barça li ha tocat remar a contracorrent. Més encara quan quatre punts de Poirier mantenien el +9 a falta de menys de tres minuts.

Per si no fos suficient, alguna falta més que dubtosa ha donat aire als blancs quan el necessitaven, i tot això, sumat al desencert culer en els instants decisius, tant en el triple com des del tir lliure, ha acabat per enterrar tota opció de remuntada.