Dame Sarr i Kasparas Jakucionis: Els exemples a seguir dels Barça Talents

Dame Sarr i Kasparas Jakucionis: Els exemples a seguir dels Barça Talents

Els dos joves, integrants del programa formatiu del Centre d’Excel·lència, estan demostrant la seva vàlua en el primer equip

L'italià Dame Sarr i el lituà Kasparas Jakucionis son dos exemples a seguir. Per la seva capacitat de treball que els ha portat a viure les últimes setmanes amb la dinàmica del primer equip de bàsquet. Amb les absències de Michael Caicedo, Àlex Abrines, Nico Laprovittola i James Nnaji, Roger Grimau ha donat l’oportunitat en diversos partits als joves Jakucionis i Sarr, que formen part del programa Barça Talents.

Aquest projecte està enfocat als jugadors que tenen a tocar el primer equip i permet treballar al detall totes les àrees de rendiment, amb l'objectiu de personalitzar els plans de treball de cada esportista i apropar-los a l'elit el més aviat possible per facilitar el seu creixement esportiu i humà.

Als seus 17 anys, Jakucionis i Sarr demostren aquesta educació i l’esperit de treball i sacrifici en cada entrenament. “Son molt treballadors, entrenen moltes hores i fan un gran treball a la base i també amb nosaltres”, explica Roger Grimau, que ja els va poder entrenar el curs passat en el Barça Atlètic. El tècnic els defineix també “com esponges” a l’hora d’escoltar i aprendre detalls per millor el seu joc. “És un plaer i un orgull poder treballar amb joves i poder-los donar minuts”, conclou Grimau.

Ambdós jugadors nascuts el 2006 van debutar el curs passat a la Lliga Endesa i, aquest curs, ho han fet a l’Eurolliga. Jakucionis ho va fer el darrer 12 de gener davant el Zalgiris al Palau. Davant un rival del seu país, el lituà va jugar 1’36” i va tenir temps per fer una cistella. Sarr va estrenar-se a Europa el 3 de novembre del 2023 davant el Panathinaikos i també va participar davant el Zalgiris.

I a l’ACB, Kasparas ha jugat aquest curs davant el Girona (un triple) i davant el Granada mentre que Sarr ho ha fet a la pista del Breogán i també a Granada. Precisament, en el partit d’aquest diumenge, van entrar a pista quan faltaven dos minuts amb 58-83 al marcador. I ells dos junt van demostrar que les oportunitats s’han d’aprofitar, sumant onze punts amb dos triples del lituà (9 de valoració) i dues bones accions de Sarr (5 punts i 4 de valoració).

El recorregut dels esportistes al Barça Talents no acaba amb els seus debuts, sinó que continuen dintre del programa mentre alternen la dinàmica del primer equip i del filial. I aquest exemple s’ha viscut aquest dimarts. Només dos dies després de les bones sensacions a Granada, ambdós han sigut protagonistes en el partit de lliga Junior preferent disputat a Manresa (84-93), amb 22 i 30 punts respectivament.

Quan han pogut ser-hi, Jakucionis i Sarr també han tingut un paper destacat amb el Barça Atlètic a la Lliga EBA, on el tècnic Carlos Marín no ha pogut comptar darrerament amb Dayan Nessah (també dins el programa Barça Talents) per una lesió. El conjunt blaugrana és líder del seu grup amb 14 victòries i només una derrota, sent el segon equip més anotador i la millor defensa.

Magnífic inici de curs 

A continuació repassem també la situació dels altres equips del bàsquet formatiu blaugrana durant la primera meitat del curs, amb els joves jugadors tenint a Jakucionis i a Sarr com a exemples a seguir:

Junior: Primers de la fase prèvia (13V i 1D) i ara disputen la fase classificatòria per ser a la Final a 4 de Catalunya. Els dies 1, 2 i 3 de març disputaran a Belgrad la fase prèvia del torneig Next Generation de l’Eurolliga.

Cadet A: Segon a la fase prèvia (12V i 2D) i va proclamar-se campió del torneig AESE. Diversos jugadors Cadets han anat entrant en dinàmica dels equips Juniors.

Cadet B: Va segellar 14 victòries i 0 derrotes en la fase prèvia i també va proclamar-se campió al torneig del CB Les Franqueses i al campionat Leucèmia i Linfoma de Madrid.

Infantil A: Aquest equip, amb 13V i 1D a la fase prèvia, també va classificar-se per a la Minicopa de Màlaga (15-18 de febrer) després de guanyar tres partit a la prèvia de Tarragona. El passat cap de setmana van ser campions al torneig Future Stars de Zuera.

Infantil B: Primers a la classificació amb 14 victòries i cap derrota. A banda, han sigut campions de diferents campionats amistosos: el de Vilafant, el del CB Les Franqueses, el XVIII Vila de Parets i el Ciutat de Tarragona.

Mini: Primers a la fase prèvia amb 10 victòries i cap derrota. També han sigut campions al torneig del Nord, al torneig UE Mataró i al TopBasket Sabadell.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut