Roger Grimau:

Roger Grimau: "Sé que el repte és bèstia, però estic convençut de poder liderar-lo"

El català, que ha estat presentat a l’Auditori 1899 com a nou entrenador del Barça de bàsquet, ha assegurat que “hi deixarem la pell” i que “tant de bo puguem portar moltes alegries a l’afició”

"Ens ho passarem de puta mare. Hi deixarem la pell i tant de bo portem moltes alegries a l’afició". Així de contundent s’ha mostrat Roger Grimau en la seva roda de premsa de presentació, duta a terme aquest divendres a l’Auditori 1899. Un acte en què el nou entrenador del Barça de bàsquet ha valorat el seu fitxatge i ha comentat que té "moltes ganes de posar el meu segell i transmetre el que vull als meus jugadors". "El repte és bèstia, sí, ho sé. Però no hi ha hagut cap repte en la meva vida que no m’hagi fet sentir papallones a l’estómac. Quan el Barça em va venir a buscar, tenia clar que havia de dir que sí. Estic preparat, convençut de poder liderar aquest grup, content, il·lusionat i molt ben acompanyat", ha assegurat.

Tot plegat, unes declaracions fetes en un acte en què Grimau ha estat acompanyat pel president del FC Barcelona, Joan Laporta, i pel directiu responsable de la secció de bàsquet, Josep Cubells.

El president Laporta, en la seva intervenció, ha volgut felicitar Grimau i ha assegurat que "és un dia molt especial per al Club i molt especial per al bàsquet del Barça". "Estem molt contents de poder compartir amb tu aquest dia. Ara dones continuïtat a una magnífica carrera esportiva com a jugador i a una gran feina al bàsquet base. És un nou projecte i, tot i que el repte és gros, estem segurs que s'aconseguiran molts èxits. Les teves victòries seran les victòries del Palau i tots pensem que era la millor decisió per al Barça", ha afegit.

Per la seva banda, el directiu Josep Cubells ha dit que "comença una nova era". "La nostra fita era fer tornar el Barça a l'elit europeu. Això ha passat, amb participacions a la Final Four i títols nacionals. A més, la gent del bàsquet ha tornat al Palau, a vibrar amb l'equip, a ser fidel. I això per nosaltres és clau. I ara comença una nova etapa, molt important per a tots els aficionats i aficionades. Una nova era que té l'esperit del 2010", ha sentenciat.

"S'està fent un treball extraordinari"

Pel que fa al que s'espera d'aquest nou repte en clau esportiva, Grimau ha assegurat que està molt content amb la feina que s'està fent. "S'està fent un treball extraordinari. Estem fitxant molt bé i lluitarem per tot. Perquè l'objectiu, com no pot ser d'una altra manera, és intentar aconseguir tots els títols. Estic preparat per al repte", ha afegit, a banda de parlar dels tres fitxatges confirmats fins ara: "El Joel Parra ens donarà energia i entrega, serà una peça clau al Palau en els propers anys. No descobriré res de Willy Hernangómez, amb una qualitat màxima. I després tenim Darío Brizuela, que aportarà aquella màgia amb la pilota".

mini_2023-07-14_SIGNATURAiPRESENTACIOROGERGRIMAU_25

Tres fitxatges, nacionals, que espera que siguin clau en la unió del grup: "La meva experiència diu que quan aconsegueixes formar un equip en què la gent està molt implicada, funciona. Com més forts siguem i més units estiguem, millor ens anirà".

Grimau també ha parlat del seu estil de joc, "dinàmic, amb velocitat, amb ganes de córrer i pressionar", però que adaptarà als jugadors per tal de treure el millor de cadascú. També ha parlat de l'exigència de les competicions i de la importància de seguir en contacte amb el bàsquet base: "El calendari és duríssim i la meva idea és donar minuts a tothom, que tothom estigui connectat. I això serà clau. La idea és tenir 14-15 jugadors i estar molt atents als jugadors del Barça Atlètic".

Un aniversari especial

Abans de la roda de premsa, Roger Grimau ha signat el seu contracte com a nou entrenador del FC Barcelona al despatx del president Laporta. Just després, s’ha dirigit cap a l’Auditori 1899, on l’esperaven familiars, amics, companys, membres de la Junta Directiva i mitjans de comunicació.

Entre d’altres, han estat presents a l’acte Juan Carlos Navarro, mànager de la secció; i Mario Bruno Fernández, secretari tècnic, a més dels membres del cos tècnic de Roger Grimau, com ara Carles Marco, Òscar Orellana, Víctor Sada o Xavi Beltran.

També dues samarretes retirades, com són Nacho Solozabal i Juan Antonio San Epifanio, Epi, i excompanys de Grimau com Jordi Trias o Xavi Rabaseda.

I just després de l’acte, i per celebrar que precisament aquest divendres fa 45 anys, els seus dos fills han pujat a l’escenari per fer-li un pastís d’aniversari. Un dia molt especial per al nou entrenador del Barça, que ara ja comença la seva nova aventura. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut