Girona - Barça: Segueix la ratxa triomfal (73-84)
Ofert per

Els blaugranes acumulen vuit victòries seguides en la competició regular

Victòria en un nou derbi català, però en aquest cas de bàsquet. El Barça s'ha imposat al Girona (73-84) en el segon duel gironí-barceloní de la jornada. En un partit marcat per l'orgull vermell i l'eficiència blaugrana, els culers s'han acabat embutxacant la victòria malgrat la superioritat dels d'Aíto Garcia en alguns trams. Els de Jasikevicius han aprofitat les transicions ofensives per fer mal a un Girona carregat de faltes al darrer quart que els ha dificultat la gesta de remuntar el partit.

Els blaugranes més destacats han estat Jokubaitis i Mirotic amb 21 punts de valoració i 17 i 16 punts respectivament.

Desperten els gironins

L'inic del partit ha estat marcat pel desencert. Ambdós equips han desaprofitat les primeres ocasions de tir i això ha provocat que cap dels dos jocs ofensius destaqués un per sobre de l'altre (6-6, mín. 4). Ara bé, a l'equador del primer quart, l'equip d'Aíto Garcia no ha trobat la manera de desenvolupar còmodament el seu pla de partit i ha patit les conseqüències. I és que després d'un parcial de 0-9, el Barça ha obert escletxa i ha pres el ritme del duel (8-16, min.8). Finalment, el conjunt blaugrana ha arribat al final de període amb el +10 al marcador (12-22).

Al segon quart, els gironins han posat una marxa més per intentar que els culers no trenquessin el partit. Amb un gran joc defensiu, els vermells han frustrat algunes accions d'atac barceloní; fins a tres taps han rebut els jugadors blaugranes. I és que quan quedaven tres minuts per arribar al descans, els d'Aíto Garcia ja havien retallat la meitat de la diferència (25-30). I amb la feina gairebé feta, els gironins han tret les armes anotadores per marxar a la mitja part per sobre el marcador (36-35).

Els culers es refan

A la represa, el duel s’ha convertit en una lluita de gegants competint per coronar-se amb el derbi català. En una primera part marcada per un joc amb errors i poc encert, a l’inici de la segona, ambdós equips han intentat mostrar les millors cartes. Per la part blaugrana, ha aparegut Mirotic i Laprovittola que amb 8 i 10 punts respectivament han catapultat al Barça de nou al capdavant del lluminós. I és que el joc del montenegrí i l’argentí han permès als de Jasickevicius recuperar l’avantatge per arribar amb confiança al darrer assalt (53-62).

A l'últim quart el Barça ha sabut gestionar la diferència de punts, encara que en alguns trams ha tingut dificultats per anotar. El Girona ha entrat en bonus abans de l'equador del temps i això ha permès als culers anar sumant des del tir lliure. Amb aquest context, els gironins han recorregut a l'orgull per aconseguir entrar en el partit, però ja era massa tard perquè els blaugranes havien aconseguit un bon coixí. Finalment, després de quinze anys sense trepitjar Fontajau, el Barça ha conquerit el temple gironí (73-84).