Sergi Martínez, mentor de l’equip júnior-EBA

Sergi Martínez, mentor de l’equip júnior-EBA

El ‘8’ blaugrana va tenir una xerrada que s’emmarca en el Programa 'Barça Talents' del Centre d’Excel·lència Esportiva.

Sergi Martínez, jugador del primer equip de bàsquet i que actualment es troba recuperant-se d’una lesió en el tendó rotulià del genoll, va compartir les seves vivències amb l’equip júnior-EBA del Barça. Aquesta xerrada, dirigida als participants del programa ‘Barça Talents’ que està sota la tutela del Centre d’Excel·lència Esportiva, té com a objectiu principal incorporar una visió multidisciplinària de l’alt rendiment a les rutines de nois i noies que estan a punt de passar al professionalisme.

La importància de treballar la ment

Abans del torn de Sergi Martínez, diferents membres de l'staff tècnic van compartir amb els joves els resultats de diferents proves realitzades a principi de temporada. El '8' blaugrana va explicar als membres del segon equip blaugrana i del júnior com ha viscut el procés de passar a ser professional, així com els aprenentatges que ha hagut d’assumir per acceptar situacions que no tenia controlades. “L’entrenament a nivell tàctic i físic és molt important, però també ho és entrenar la ment. Si no treballes els aspectes mentals és més complicat progressar”, explicava Martínez, mentor del programa.

El blaugrana va respondre totes les preguntes i dubtes que tenien els jugadors del júnior-EBA i els va recordar que ell, fa tres temporades, es trobava al seu lloc: “Heu de donar valor a les coses que us intenten explicar i fer en el dia a dia. Quan arribes a ser professional els petits detalls, per molt diminuts que et puguin semblar, marquen la diferència. Heu de treure profit de totes les eines que tenim al Club i donar valor a qualsevol cosa del dia a dia”, els va comentar el de Rubí. 

Cal recordar que el programa Barça Talents, iniciat el curs 2021-22, compta en aquesta temporada amb un total de 80 esportistes en edat júnior o juvenil dels cinc esports professionals del Club. Cada equip té assignat un mentor i, en el cas del bàsquet, l’escollit ha estat Sergi Martínez.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut