Reial Madrid – Barça: Superats a la pròrroga (89-83)

Els blaugranes cauen derrotats a la final de la Supercopa Endesa en un partit que ha estat igualat fins a les possesions finals

No ha pogut ser. Malgrat marxar al descans amb un avantatge de vuit punts després de fer un gran primer temps, el Barça de Bàsquet no ha estat capaç de sumar el seu segon títol de la temporada després de caure derrotat a la pròrroga contra el Reial Madrid (89-83).

Després d’aquesta intensa setmana que ha tingut com a protagonista la Supercopa de Catalunya i la Supercopa d’Espanya, els homes de Sarunas Jasikevicius tornaran a la competició el pròxim divendres al camp del Gran Canària en el que serà el primer partit de la fase regular de la Lliga Endesa.

Es fan forts des de la defensa

La final de la Supercopa Endesa ha començat amb un nom propi per al Barça de Bàsquet, el de Sertaç Sanli. Autor dels primers 11 punts de l’equip barceloní, el jugador turc ha estat l’encarregat de liderar l’atac dels homes de Sarunas Jasikevicius i impedir que un bon inici del Reial Madrid es materialitzés en un avantatge considerable en el marcador al final del primer quart (17-15).

Així doncs, impulsats per al talent del ’5’ culer, els barcelonins s’han anat espolsant de sobre la pressió de manera progressiva i han començat a trobar un ritme anotador més fluït. Això, combinat amb un intens esforç defensiu que ha deixat en només 12 punts anotats el Reial Madrid en el segon quart, ha permès als blaugranes obrir escletxa en l’electrònic i marxar al descans amb un avantatge de + 8 (29-37).

S’iguala el matx

Després del pas pels vestidors, el partit ha canviat de dinàmica. El Barça s’ha trobat davant un Reial Madrid molt encertat que ha fet de la vigorositat d’Eddy Tavares i l’encert des de la línia de tres de Sergio Llul el seu pal de paller per donar la volta al marcador i encarar el darrer quart amb un resultat de 56-49 després de sumar un parcial de 26-12.

Ara bé, tot i els bons minuts del Reial Madrid, els blaugranes han iniciat el quart decisiu amb la voluntat d’esterilitzar la reacció rival. Dit i fet, els de Saras han tret a col·lació tot el seu caràcter i, gràcies a la tranquil·litat mostrada per Laprovittola a l’hora de portar el rumb del joc ofensiu de l’equip, han apagat els instants de llum dels madrilenys fins a enviar el partit a la pròrroga (71-71).

Derrota a la pròrroga

Marcada per la gran intensitat demostrada per tots els jugadors dels dos equips, la pròrroga ha tingut un ritme trepidant. Tot i això, la mateixa igualtat que ha caracteritzat els primers 40 minuts ha continuat vigent fins als instants finals, però petits detalls en els rebots i els encerts ofensius han acabat decidint el duel a favor del Reial Madrid (89-83).