Barça – Joventut Badalona: A la final de la Supercopa Endesa (91-74)

Els homes de Saras Jasikevicius s’imposen a la Penya en un partit igualat i accedeixen a una final que disputaran contra el Reial Madrid

El Barça accedeix a la final de la Supercopa Endesa després de guanyar el derbi català contra la Penya (91-74). Un elèctric i il·luminat Laprovittola amb 26 punts i una defensa sòlida han ajudat a remuntar la semifinal que s’havia complicat a la primera part. A la segona, els culers han pujat la intensitat i han imposat el seu joc ofensiu per tancar el partit a l’últim quart.

Els blaugranes, d’aquesta manera, disputaran la final contra el Reial Madrid demà diumenge a les 18:30h.

Superats a l’inici

Els blaugranes han sortit encertats amb Laprovittola, Abrines i Satoransky aconseguint tres triples en les primeres accions del partit per col·locar un +7 (9-2). L’equip badaloní, però, ha reaccionat amb Guy i Parra com a protagonistes per ajustar el matx, després d’un nou triple d’Abrines, i avançar-se al marcador (12-16) a l’equador del quart. Els següents minuts hi ha hagut un intercanvi de cistelles per acabar el primer quart amb un 18-22 en contra.

La dinàmica del partit ha seguit i els dos conjunts han continuat amb l’eficàcia ofensiva. El Barça, a través de Laprovittola i Jokubaitis ha mantingut la curta distància al marcador (28-29) contra una Peña amb molt encert a través d’Ante Tomic i Guy. El mateix Laprovittola i Tobey, amb dos triples, han reduït l’avantatge de +8 que la Penya havia aconseguit (31-39) per, novament, apropar-se a dos punts (37-39). La primera part ha acabat amb un atac culer desencertat i els badalonins han marxat +7 (39-46) al descans.

Reacció blaugrana i a la Final

A la segona part el Barça ha sortit més dominador i ha capgirat el marcador amb un parcial d’11-0 i ha col·locat el 50-46 al marcador. Laprovittola amb 15 punts al tercer quart ha liderat als culers davant una Penya que ha vist com els blaugranes han pujat la intensitat defensiva i la clarividència ofensiva. Joel Parra ha estat el badaloní que ha mantingut al Joventut dins del partit, però un parcial del tercer quart de 29-14 ha deixat al Barça +8 al marcador (68-60).

El Barça ha mantingut la mateixa dinàmica durant el darrer quart. La defensa blaugrana ha pujat el nivell i ha fet impossible qualsevol aproximació de la Penya que ho ha intentat de totes les maneres, però els culers han imposat la seva solidesa. A nivell ofensiu uns encertats Jokubaitis i Sanli han mantingut la diferència al marcador (87-66). El partit ha seguit amb una eficàcia dels homes de Jasikevicius fins a arribar al +17 (91-74) del final.