Barça – Unicaja: Ensopegada al Palau Blaugrana (63-73)
Ofert per

Tot i provar-ho fins al final, els blaugranes no han pogut superar al conjunt malagueny i han sumat la seva sisena derrota a l’ACB

En un partit on les defenses d’ambdós conjunts han estat protagonistes, el Barça ha caigut derrotat contra un Unicaja de Màlaga que s’ha presentat al Palau Blaugrana exhibint una de les seves millors versions (63-73). Malgrat aquesta desfeta, els blaugranes, amb 22 victòries, tres més que el segon classificat, continuen líders a la temporada regular de la Lliga Endesa.

La bona notícia que ha rebut Sarunas Jasikevicius en el partit d’avui ha estat la recuperació d’homes importants com Brandon Davies i Pierre Oriola. A més, l’enfrontament contra els andalusos ha estat el partit número 200 de Nikola Mirotic amb la samarreta blaugrana.

Regna la igualtat

Després d’un inici de partit en què l’Unicaja de Màlaga ha fet valer el seu domini físic per col·locar-se per davant en el marcador (11-17), el Barça ha respost al bon començament andalús amb un exercici anotador solvent. Liderats per un omnipresent Nikola Mirotic, autor d’una espectacular esmaixada i un prodigiós triple, i un Brandon Davies que ha deixat uns minuts molt positius en el seu retornament a les pistes, els blaugranes han anat entrant al partit de manera progressiva fins a retallar, de manera considerable, la distància aconseguida per als visitants en els primers minuts (18-19).

Tot i l’embranzida encistelladora amb la qual ha finalitzat el Barça el primer quart, l’Unicaja no estava disposat a arronsar-se. Els malaguenys han continuat sumant accions positives, tant en atac com en defensa. Així, gràcies a una alta intensitat defensiva que ha permès a l’elenc andalús contrarestar de forma efectiva la ràpida circulació de pilota blaugrana, els homes de Luis Casimiro han marxat al descans amb un lleuger avantatge de tres punts (32-35).

El darrer quart ho decideix tot

El començament de la segona meitat ha seguit emmarcat en un intercanvi de cistelles constant entre ambdós equips. Mentre que la coralitat ofensiva dels culers s’ha vist contrarestada per una vigorosa defensa visitant, el lideratge de Mirotic ha rebut la rèplica de l’espectacular encert des de la llarga distància de Brizuela. Amb aquest context, els de Saras han encarat el darrer quart amb l’objectiu de capgirar el 46-50 que indicava el marcador.

Al tram final de partit, malgrat trobar situacions de tir obertes des de la línia exterior, l’encert dels blaugranes no ha estat l’habitual. Així doncs, el conjunt dirigit per Sarunas Jasikevicius no ha pogut reflectir en l’electrònic el seu bon joc col·lectiu. Per la seva banda, l’Unicaja ha continuat mantenint un ritme anotador alt que ha acabat donant una treballada victòria (63-73).