Barça – Bitci Baskonia: Segona derrota a l’ACB  (78-91)
Ofert per

Barça – Bitci Baskonia: Segona derrota a l’ACB (78-91)

El Barça cau derrotat al Palau Blaugrana contra un encertat conjunt basc

48 hores després de la importantíssima victòria contra l’Anadolu Efes a l’Eurolliga, el Barça no aconsegueix tancar la setmana amb victòria. Els blaugranes han acusat el desgast físic de l’anterior partit i sumen la segona derrota a la competició domèstica en 12 partits contra un Bitci Baskonia (78-91) que ha deixat una imatge excel·lent. El millor culer sobre la pista ha estat Nikola Mirotic amb 20 punts i 8 assistències.

Domini visitant

Des del primer minut de partit Baskonia ha entrat a la pista amb la voluntat de demostrar que podien donar la sorpresa al Palau. Els de Neven Spahija han començat molt endollats des de la línia de tres i ràpidament han aconseguit la primera escapada en el marcador, col·locant-se amb un avantatge de vuit punts (4-12) que ha obligat a Jasikevicius a demanar el primer temps mort del partit.  Després de la xarrada del tècnic s’ha vist un Barça molt més sòlid en defensa, tancant molt millor el rebot, però que seguia sense l’encert dels darrers partits per resoldre les bones situacions generades en atac. El resultat al final del primer quart ha estat de 12 a 22.

L’inici del segon quart ha tornat a ser de Baskonia. Els visitants han seguit acumulant àtacs molt ràpids i efectius que els han permès tenir un parcial de fins a +18 en el marcador. A partir d’aquell moment, el Barça ha aconseguit escorçar diferències gràcies a un pla de partit molt més agressiu i una pressió més intensa. Això s’ha combinat amb un Nikola Mirotic que ha començat a entornar-se en la parcel·la ofensiva. L’aler blaugrana ha començat a anotar les bones situacions que estaven generant els culers en atac, que han aconseguit reduir la distància al final de la primera meitat fins als 11 punts (35-46).

Remuntada frustrada

A la segona meitat, els de Sarunas Jasikevicius han saltat a la pista amb la voluntat de donar la volta a la difícil situació dels dos primers quarts. Els blaugranes han començat amb una gran actitud i un compromís defensiu molt alt, però un endollat Enoch, que ha estat imparable amb 23 punts, seguia posant les coses complicades als culers. El resultat al final del tercer quart ha estat de 54-68.

En el darrer quart, el Barça ha apel·lat a l’èpica per poder remuntar el partit. Un Palau Blaugrana bolcat amb els blaugranes ha intentat donar un extra de motivació a l’equip, però no ha pogut ser. Els de Jasikevicius s’han arribat a acostar a només sis punts dels rivals, però tot això no ha estat suficient per poder doblegar al conjunt basc que ha disputat el seu millor partit de la temporada.

El pròxim compromís de l’equip serà el divendres vinent 10 de desembre a les 21:00 hores contra el Reial Madrid en una nova jornada d’Eurolliga.