Barça B – Iraurgi: A les portes de l’ascens directe (63-66)

Els de Mateo Rubio han estat a punt de capgirar l’eliminatòria

El Barça no ha pogut remuntar l’eliminatòria de la final de la LEB Plata contra el Juaristi després de caure per 63-66 en el partit de tornada a la Ciutat Esportiva. Els blaugranes han tingut l’opció de vèncer i de guanyar l’eliminatòria després de situar-se amb una renda de 8 punts, però l’encert del visitant Hevia des del triple ha trencat el somni del filial, que ara haurà de disputar els Playoffs d’ascens.

De menys a més

La primera part del filial ha combinat moments de desencert amb petits parcials que han ajudat als de Mateo Rubio a marxar al descans un punt per sobre, 27-26. Per arribar fins aquest marcador el Barça B ha hagut de patir de valent.

I és que l’Iraurgi ha començat manant en el marcador amb el 10-16 del primer quart i s’ha situat 14-21 en el que ha estat el pitjor moment blaugrana a l’inici del segon període. Però la rauxa de Sergi Martínez i els moments d’inspiració de Juani Marcos han capgirat el marcador per arribar al descans 27-26.

A un pas de l’ascens

En el segon temps el Barça ha pogut remuntat l’eliminatòria gràcies a l’encert de Juani Marcos i Sergi Martínez. En el tercer període ha empatat (34-28), però el Juaristi, amb un bon Savkov, ha tornat a capgirar el marcador amb un parcial de 3-13 per al 37-41. En el tram final del tercer quart el Barça ha marxat un punt per sobre, 47-46.

En l’últim quart, amb un gran Sergi, s’ha arribat al +8 de diferència que significava l’ascens de forma virtual. L’alegria ha durat un parell de minuts, amb dos triples seguits de Brancou i Juani Marcos (60-53, min 36), però dos triples seguits de Beñat Hevia han acabat amb les esperances de l’ascens directe per al Barça (60-59).

En el tram final el filial ho ha intentat a la desesperada, però no ha pogut ser (63-66). Els de Mateo Rubio hauran de seguir treballant i optar a aconseguir l’ascens a la LEB Or a través del Playoff.