L'única derrota de la temporada deixa el Barça CBS sense ascens

L'equip blaugrana cau davant Ynsadiet Leganés (69-78) i es queda a les portes de la màxima categoria del bàsquet femení

L’única derrota de la temporada ha fet que el Barça CBS s’hagi quedat a les portes de l’ascens a la Lliga Femenina Endesa, al caure davant el Laboratorios Ynsadiet Leganés per 69-78 en una de les semifinals que han decidit els dos equips que pugen a la màxima categoria del bàsquet femení espanyol.

Després d’una temporada perfecta, en la que el conjunt blaugrana no ha tingut rival a la lliga regular del Grup C de la LF2, no ha pogut ser culminada amb la consecució de l’ascens. Dijous, davant el Celta, va haver de patir i remuntar 15 punts al darrer quart per obtenir la victòria, mentre el dissabte va controlar i guanyar el partit contra el Pacisa Alcobendas. El desenllaç de la temporada depenia del definitiu partit contra l’equip de Leganés, que a més de tenir el suport dels aficionats que han pogut presenciar el xoc, al disputar-se aquesta fase d’ascens a la seva localitat, també han dominat el marcador al llarg del partit, després que un triple de Beatrice Carta hagi posat el 3-2 a l’inici, únic moment en el que el Barça ha anat per davant.

Un bloc de joc col·lectiu

El conjunt blaugrana s’ha vist superat per un Leganés que s'ha mostrat com un bloc molt consolidat i que ha comptat amb diferents jugadores que han anat apareixent durant els quaranta minuts com Imane Tate i Maria Jespersen, la MVP de la tota la fase, a més del domini d’Aitana Cuevas sota la cistella o la magnífica direcció d’Isabel Latorre.

Davant el joc col·lectiu de les madrilenyes el Barça CBS ha confiat en el magnífic segon quart de Carolina Guerrero, amb dos triples consecutius i un total de 10 punts en aquest període, per no quedar-se molt enrere en el marcador, i arribar al descans amb un desfavorable 36-43.

Pensant en la remuntada

El record del partit contra el Celta permetia pensar que les jugadores d’Isaac Fernández podien capgirar el marcador, però el tercer quart ha distanciat encara més l’equip de Leganés que ha arribat al darrer quart amb un avantatge de 12 punts (54-66).

Les jugadores blaugrana seguien pensant en la remuntada, però tot i l’empenta de Kristina Rakovic i Beatrice Carta, el conjunt entrenat per Antonio Pernas ha mantingut la serenor i ha anat allargant les seves jugades per fer corre el rellotge, fins arribar al final amb un 69-78 que li donava l’ascens, i tancava la gran temporada del Barça CBS amb aquesta única derrota que ha impedit poder veure el proper any el conjunt blaugrana a la màxima categoria del bàsquet femení espanyol.

Juntament amb el Laboratorios Ynsadiet Leganés, l'altre equip que ha pujat de categoria ha estat el BAXI Ferrol, que ha superat l'Osés Construcción Ardio per 81-72.