Barça - Unicaja: Reacció i cap a la semifinal (103-93)

Barça - Unicaja: Reacció i cap a la semifinal (103-93)

Els de Saras se sobreposen a una diferència de 20 punts i, després de la pròrroga, avancen camí a la Copa

Reacció i cap a la semifinal. Amb patiment, el Barça ha derrotat l'Unicaja en la pròrroga dels quarts de final de la Copa (103-93). Els culers han mostrat caràcter i convenciment per capgirar una diferència de 20 punts. Tot i que els de Saras han maldat per reduir l'encert i l'embranzida malaguenya fins a la botzina final s'han acabat classificant al temps extra per a la semifinal, que disputaran contra el Baskonia. Higgins, clau amb 22 punts, ha estat el màxim anotador del Barça. 

Resposta culer...  

Sense l'escalf ni la sonoritat del públic de la Copa, el Barça ha començat fred. Al WiZink Center de Madrid, l'Unicaja ha narrat el primer quart. Amb un ritme anotador trepidant, especialment de Brizuela, ha brodat un parcial de 0-19.

Dos triples seguits, un d'Abrines i un altre de Westermann, han rebaixat la diferència malaguenya a la finalització del primer període: 15-29. Oriola, tot caràcter i energia, i Higgins, entonat en atac, han estat els següents en deixar en l'oblit el +20 del qual havia gaudit l'equip de Fotis Katsikaris.

D'aquesta manera, juntament amb una defensa més intensa, el Barça ha aturat l'electrònic en el 39-44 del descans. Sens dubte, la tenacitat i la resiliència dels de Saras han pogut frenar l'impuls i la punteria rival. 

... sempre continguda per l'encert rival

L'intercanvi de cistelles ha caracteritzat els següents compassos de partit. Nick Calathes, dinamitant els punts barcelonistes, ha contrarestat el canell calent del verd. No ha estat l'únic jugador de l'Unicaja inspirat des dels 6,75 metres. El principal argument per subjectar el Barça. Un equip a remolc en el tercer quart (60-65), però que mai s'ha rendit. 

Al minut 33, el Barça ha dominat el marcador per primera vegada. Les boles perdudes dels caixistes, forçades per Westermann, han completat un parcial de 18-3. Els blaugranes, amb un avantatge de nou punts, han estat capaços de minimitzar l'Unicaja. Però la vanitat dels malaguenys els ha permès recuperar el discurs del partit i de l'electrònic, que s'ha mogut en diferències molt mínimes fins a la finalització. En conseqüència, el matx s'ha resolt en la pròrroga (88-88). 

La pròrroga decideix 

Quan la pilota pesava més de l'habitual, els tirs lliures han estat cabdals. Amb sofriment, encert des dels 4,60 metres i un 22  barcelonista sense cap tipus de pressió en el llançament, el Barça s'ha classificat per a la semifinal de Copa. El Baskonia espera (dissabte 13 de febrer, 19 hores). 

FITXA DEL PARTIT

Barça, 103
Unicaja, 93

Barça: Calathes (17), Kuric (7), Higgins (22), Mirotic (16) i Pustovyi (-) -cinc inicial- Abrines (11), Hanga (6), Davies (10), Westermann (5), Oriola (5) i Smits (4)
Unicaja: Díaz (9), Brizuela (33), Waczynski (10), Suárez (5) i Guerrero (10) -cinc inicial- Thompson (3), Fernández (7), Alonso (-), Abromatis (6), Nzosa (4) i Bouteille (6)

Parcials: 15-29; 24-15 / 21-21; 28-23 // 15-5

Àrbitres: Emilio Pérez, Carlos Cortés i Sergio Manual 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut