Barça – Madrid: El primer Clàssic es queda al Palau (79-72)

Els de Sarunas Jasikevicius, amb una gran intensitat defensiva i un segon quart d’escàndol, s’han endut el duel d’Eurolliga del Palau

No ha pogut començar millor el cap de setmana del FC Barcelona. Els homes de Sarunas Jasikevicius han derrotat el Reial Madrid, a l’Eurolliga (79-72), en el primer dels dos Clàssics d’aquests dies. Perquè abans que el Camp Nou visqui el Clàssic de LaLiga d’aquest dissabte, el bàsquet blaugrana, amb una gran intensitat defensiva, ha estat superior al Madrid –especialment en el segon quart (30-13)- i ha aconseguit el triomf al Palau. Brandon Davies, amb 21 punts de valoració, i Kyle Kuric, amb 18, han estat figures importants, així com també Sergi Martínez, amb dues cistelles clau que han acabat per decidir l’enfrontament.

Clara superioritat blaugrana

Kyle Kuric ha estat el gran protagonista de la primera part. No tant en el primer quart, amb més igualtat en l’electrònic entre els dos equips (18-14, min 10), però sí en el segon. Perquè amb 8 punts en poc més de 2 minuts de l’escorta americà, el Barça ha començat a volar (41-25, min 12).

I de quina manera, amb una intensitat defensiva altíssima que ha ofegat el Reial Madrid. Amb un parcial de 30-13 en aquest segon quart, l’equip blaugrana, que ha superat la barrera dels 20 punts amb un triple d’Smits (46-25, min 18), ha aprofitat aquest gran moment. El domini de totes les facetes del joc, de fet, ha deixat el Madrid amb només 27 punts abans del descans (48-27).

mini_2020-10-23_FCBbasquetvsMADRID_34
Kyle Kuric, 15 punts i 18 de valoració contra el Madrid

El Madrid pica a la porta...

Però, tot i la gran diferència i que el Barça ha pogut ampliar-la en l’inici del tercer quart (50-29), a poc a poc el Reial Madrid ha millorat. Ha arriscat més, s’ha mostrat més agressiu i ha guanyat en encert en atac. Això s’ha reflectit en una aproximació al marcador i amb la possibilitat per als blancs de poder disputar els darrers 10 minuts amb opcions d’endur-se el triomf (64-52, min 30).

... però la victòria no s’escapa

Campazzo, de fet, ha pogut baixar la barrera dels 10 punts en primera instància (64-56, min 32), tot i que un triple de Sergi Martinez (67-56, min 32) i un 2-1 de Higgins (70-56, min 33) ha tornat a tenyir el partit de blaugrana.

Malgrat tot, el partit no s’ha acabat aquí. Set punts de Sergi Llull i dos de Thompkins (74-69, min 38), ja al final, han tornat a posar emoció al duel, amb la remuntada blanca més a prop. Però finalment l’aparició novament d’un altre dels grans protagonistes, Sergi Martínez, ha acabat amb l’esperança blanca (77-69) i ha assegurat el triomf blaugrana.

El 79-72 amb què s’ha tancat l’electrònic permet signar una victòria important en la classificació de la fase regular de l’Eurolliga, que col·loca els de Jasikevicius amb un balanç de 4-1.

mini__P2F0901
Gran victòria blaugrana al Palau Blaugrana, en el primer Clàssic d'aquesta Eurolliga