Barça – Estudiantes – Contundència al Palau (94-72)

Amb un gran Davies, ovacionat pel Palau, els de Pesic sumen la setena victòria del curs a l’ACB

El Barça de bàsquet ha tornat a la competició domèstica, després del partit d’Eurolliga contra el Madrid, amb una bona actuació al Palau, en el primer dels tres duels consecutius a casa. La contundència mostrada contra l’Estudiantes (94-72) serveix per passar pàgina, però també per sumar la setena victòria a l’ACB. Sense Nikola Mirotic, baixa d’última hora per un procés víric, les regnes de l’equip han estat per a Davies (20 punts, 25 de valoració) i Tomic (10 punts, 21 de valoració), importants en una victòria que s’ha començat a decorar des del primer període. Perquè aquests primers deu minuts, així com el tercer quart, han resultat ser determinants, amb un Barça que ha pogut mantenir sempre per sota l’Estudiantes.

L’inici, doncs, ha estat clau, amb un alt encert en l’anotació i una sortida àgil. Un parcial de 10-2 ha posat el primer gran avantatge (min 3) i, tot i que els madrilenys han reaccionat (19-14, min 7), un temps mort de Pesic ha esperonat el Barça per acabar el primer quart amb un festival de punts (30-19). Ritme que no s’ha pogut mantenir, però sí que ha millorat l’eficàcia defensiva. Així, amb un parcial de 14-13 en el segon període, el Barça ha pogut fer valer el bon inici i ha enviat el partit al descans amb un +12 a favor (44-32, min 20).

Arriba la sentència

Amb l’objectiu de posar la directa i fer més gran la diferència, el Barça ha sortit en aquest tercer quart a intentar trencar el partit i sentenciar. I pràcticament ho ha fet, deixant l’Estudiantes molt enrere. Amb Tomic (4 punts) i Davies (7 punts) al capdavant, el 65-42 després d’un triple de Hanga ha posat la màxima distància (min 28).

Per tant, el darrer i definitiu parcial, que ha començat amb el 70-50, ja ha quedat vist per sentència. Perquè els 20 punts han estat impossibles de capgirar per a l’Estudiantes, malgrat el bon partit de Scrubb i Pressey. El quart període ha tingut una tònica similar i cada cop que els madrilenys s’han intentat acostar, la resposta del Barça ha estat contundent. Així, el 94-72 ha tancat un partit que permet als de Pesic sumar a l’ACB abans de rebre la visita del Fenerbahçe i el Maccabi Fox de Tel-Aviv a l’Eurolliga.