44. Parra

Aler

2310_Fitxes_BASQUET_RS506078_2324 BAR JOEL PARRA 2
Jugador molt versàtil, amb amenaça exterior i un bon físic. Excel·lent rebotejador. Té una gran capacitat per jugar des del pal baix i de penetrar des del perímetre

Joel Parra López (Barcelona, 4 d'abril del 2000) va començar la seva carrera al Club Joventut Badalona, on va passar per totes les categories inferiors. L'aler va destacar des de l'inici i, com a júnior, ja es va consolidar com un dels joves més prometedors del bàsquet espanyol, després de ser campió del Torneig de L'Hospitalet i ser escollit dins del quintet ideal, a més d'aconseguir un subcampionat al Campionat d'Espanya.

Les seves grans temporades el van fer trucar a la porta del primer equip, amb qui ja havia disputat diversos partits a la fase prèvia de la FIBA Champions League com a júnior. Així, durant el desembre del 2017, de la mà de Carles Duran, Parra va debutar a la Lliga Endesa davant l'Unicaja de Màlaga al Martín Carpena.

El seu físic privilegiat, la seva adaptació a un joc exterior, la seva millora en el tir i la seva presència en el rebot el van convertir en una peça cada vegada més important per al Joventut. El català va respondre a la confiança de Duran i, any rere any, va demostrar més versatilitat i domini en diferents facetes del joc.

En la temporada 2020/21, Parra es va consolidar com a jugador del primer equip, ja que va disputar 39 partits de la Lliga Endesa i va deixar bons partits i mostres de la seva qualitat.

En la seva última temporada al Joventut abans d'arribar al Barça, el jugador es va convertir en un dels més importants de la plantilla. Va aportar tant en atac com en defensa i va acabar la temporada fent una mitjana de 9,6 punts i 5,4 rebots a la Lliga Endesa i 12,8 punts i 4 rebots a l'Eurocup.

A més, al setembre del 2022, es va proclamar campió de l'Eurobasket amb la selecció espanyola absoluta després de vèncer França a la final. Amb les categories inferiors té el campionat d'Europa sub-16 de Polònia i la medalla de plata als europeus d'Eslovàquia sub-18 i Israel sub-20.

Perfil tècnic

Joel Parra destaca per la versatilitat. És un jugador exterior amb un bon físic i amb una gran capacitat rebotejadora, capaç de jugar des del pal baix i de penetrar des del perímetre. A més, la millora en el tir també l'han convertit en una amenaça exterior.

Lloc de naixement
Barcelona
Data de naixement
04/04/2000
Alçada
202cm

Bàsquet Últimes notícies

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut