El Júnior comença la final a vuit amb victòria davant el Panathinaikos (67-66)

Els blaugranes s'imposen en un final d'infart

El Júnior ha obert la final a vuit de l’Adidas Next Generation Finals (ANGT) amb una infartant victòria davant el Panathinaikos (67-66). Els nois de Roger Grimau han manat en el marcador des del primer quart, i a poc a poc han anat consolidant el seu avantatge fins que els grecs han capgirat el marcador a l'últim quart. Però després d’una gran demostració de caràcter, la primera victòria ja és al sac. Per davant queden encara dos partits de fase de grups per decidir el finalista.

El conjunt blaugrana ha sortit millor a la pista, quan tocaven les 9h del matí a Kaunas. Amb les idees clares i un bon moviment de bola, no ha trigat en trobar les primeres rendes favorables properes als cinc punts. El quart s’ha tancat amb un marcador de 18-11.

El segon període ha seguit una tònica similar, amb aportació des del perímetre de Kasparas Jakucionis i amb la feina incansable de Youssouf Traore sota les cistelles. Dame Sarr també ha començat a trobar els seus tirs des de la mitjana distància. Tot això, sumat a l’aportació de peces com Iruela, Sanmartín o Voronin ha dut el marcador al 37-26 al descans.

El pas pels vestidors ha refrescat les idees del Panathinaikos. El quadre grec ha tornat al parquet amb un punt més d’intensitat a ambdós costats de la pista, sobretot en defensa. L’energia verda ha complicat molt l’atac blaugrana, però el Barça ha trobat en Voronin un desllorigador amb dos triples consecutius. Jakucionis també ha sumat cinc puts en dues possessions, per deixar el tempteig en 54-45 al final del tercer quart.

La parella Sarr-Traoré ha liderat l’atac blaugrana en l’inici de l’últim període, però el Panathinaikos ha lligat un tram de millors percentatges de tir. Els grecs han anotat des del perímetre i des de la personal, aprofitant a més una defensa del Barça limitada pel bonus des de molt aviat. Això, sumat a un col·lapse ofensiu blaugrana, ha fet que els verds capgiressin el marcador i aconseguissin fins a cinc punts d’avantatge (59-64).

El Júnior ha reaccionat amb tres punts treballats de Traoré i dues defenses corals extraordinàries, rematades amb un triple de Voronin per capgirar el resultat a falta de 50 segons (65-64). El Panathinaikos ha contestat amb un tir de mitja distància (65-66), però Sarr encara tenia una darrera bala. L’italià ha penetrat amb entrebancs i, quan la possessió semblava perduda, ha trobat dos punts salvadors. L’última defensa ha valgut la primera victòria (67-66)!