El Barça B, campió de la Lliga Catalana EBA

El filial venç el Bisbal Bàsquet a la final (75-67)

El Barça Atlètic s'ha proclamat aquest cap de setmana campió de la Lliga Catalana EBA, per segona temporada consecutiva. Els blaugranes han jugat tres partits de la fase final en poc més de 24 hores, on han vençut còmodament a Granollers i Mataró, i han hagut de suar de valent per emportar-se la final contra el Bisbal Bàsquet (75-67).

I és que les semifinals i la final s'han disputat a la Bisbal d'Empordà, amb un ambient ensordidor. Tot i això, els nois de Roger Grimau han sabut imposar la seva qualitat i el seu bàsquet de ritme alt per revalidar el títol aconseguit la temporada passada a Salou.

La final ha començat amb un millor Barça Atlètic, però les forces s'han igualat amb una reacció local a les acaballes del primer quart, tancat amb un aventatge blaugrana de només tres punts (19-16).

El Bisbal Bàsquet ha sabut portar el partit al seu terreny i ha capgirat el marcador al descans (33-37), afavorit per la falta d'encert del Barça en el tir exterior (2/9 en triples a la primera part) i per l'empenta de la parròquia local.

Més intensitat

El filial ha sortit dels vestidors decidit a resoldre la situació, aprofitant la inspiració de Michael Caicedo i Gael Bonilla. El parcial de 6-0 inicial, però, ha estat sufocat per l'exterior del Bisbal Jaume Solé, autor de 27 punts.

Així, el partit ha arribat a l'últim quart amb el Barça tres punts a baix (51-54). Però en el moment de la veritat, la defensa blaugrana, liderada per Rafa Villar, ha apujat la intensitat i ha propiciat transicions ràpides. De nou l'MVP Caicedo (21 punts) i Bonilla (19 punts), acompanyats de Martín Iglesias (12 punts), han resolt el partit per arribar sense ensurts als últims segons.