Com es treballa la tàctica a distància

Com es treballa la tàctica a distància

Els entrenadors dels B de Seccions Professionals ens ho expliquen

Durant aquests dies hem pogut veure com tots els esportistes del Club es mantenen en forma amb el treball físic des de casa. Ara us volem mostrar com es pot fer el treball de tàctica col·lectiva des del teletreball.

Diego Ocampo, entrenador del Barça B de bàsquet; Roi Sánchez, entrenador del B d’handbol; Xavi Closas, entrenador del B de futbol sala, i Ivan Sanz, entrenador del B d’hoquei patins, ens expliquen com treballen aquest aspecte vital del joc, des del confinament domiciliari, amb els joves jugadors dels segons equips de les Seccions Professionals.

La tècnica, base de la tàctica

El Barça B de bàsquet està treballant accions de tècnica individual per aplicar-les a la tàctica col·lectiva. Mitjançant la videoconferència, els jugadors es posen a les ordres d’Ocampo i el seu equip tècnic i treballen el dríbling i diverses accions del joc de l'1x1.

“Els mateixos jugadors poden liderar el treball per millorar. Cal tenir fil directe amb ells per analitzar diferents situacions, que vagin descobrint per millorar. Anem a poc a poc per no saturar-los i oferir situacions que els resultin interessants”, ens explica Diego Ocampo.

L’anàlisi tàctica

El segon equip d’handbol està duent a terme diverses anàlisis anàlisis per mantenir el treball tàctic. Roi Sánchez ens explica: “Dividim els jugadors per llocs i els enviem tres vídeos de defensa, atac i analitzar defenses contràries en partits que no són contra nosaltres perquè els jugadors proposin diverses accions”.

“Els porters tenen una part de llançament per analitzar-se entre ells. Les millors anàlisis sumen punts en una classificació, en què s’acumulen també punts d’altres aspectes del joc i ens serveix per augmentar el nivell competitiu”.

Els jugadors fan de tècnics

Ivan Sanz, entrenador del Barça B d’hoquei patins, ens dona les pautes de treball: “L'eina que fem servir és la vídeoanàlisi. Ens ajuntem tres cops per setmana amb dos objectius: Coneixe’ns millor com a equip i analitzar el mateix esport”.

“Ara els jugadors realitzen les anàlisis i ho plantegen davant els companys, es posen a la pell de l’entrenador. Fan una anàlisi més enriquidora i adquireixen habilitats que durant la ‘normalitat’ no es poden fer”, ens diu Sanz.

Autoavaluació en el futbol sala

Xavi Closas, l’entrenador del segon equip de futbol sala, enfoca el treball tàctic en diverses parts: “Una primera part de l’anàlisi de l’estratègia: córners, faltes, sortides, pressió..., amb vídeos que enviem als jugadors. Creem una competició interna al voltant d’aquestes accions que els jugadors han d’explicar i dir quins serien els jugadors més ideals per a cada acció”.

“També treballarem el fet d’enviar-los un partit perquè ells mateixos es facin un scouting, s’analitzin les seves accions i es puntuïn” destacava l’entrenador del segon equip.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut