Museu

• El FC Barcelona i la seva història. Un recorregut de 12 etapes per la cronologia de la institució. Les taules-vitrina recorren cronològicament el gran passeig de la història i n’expliquen els fets més rellevants aparellats amb els objectes representatius de cada època. D’un cop d’ull, es pot conèixer el palmarès oficial, així com els presidents i els entrenadors de futbol que hi ha hagut en cada temporada. El mur ‘Història del Barça’ permet al visitant consultar de manera interactiva en una pantalla tàctil de 7,5 metres els detalls de la història i dels títols aconseguits. El vidre, equipat amb tecnologia de detecció làser, permet la projecció d’elements multimèdia (vídeo, imatges i música).  

• El FC Barcelona i el triomf. Una immensa i moderna vitrina de 50 metres exposa tots els trofeus oficials del FC Barcelona, així com altres trofeus significatius. L’espai s’acompanya d’un segon mur interactiu complementat amb l’anterior, amb uns continguts addicionals sobre la massa social, els jugadors clau de la història, la Fundació, etc.  

• El FC Barcelona i els seus valors. El visitant pot gaudir de quatre espais temàtics, cadascun dedicat als quatre valors clau que fan de la nostra institució ‘més que un club’: la catalanitat, la universalitat, el compromís social i la democràcia.

El visitant es troba en un espai que actua com a ‘balcó’ i des del qual es pot contemplar la primera part de la història i els trofeus assolits. Aquest espai es complementa amb la instal·lació “Mirades” que consta de vuit projeccions amb dades estadístiques, cronologia de presidents, jugadors,... combinat amb imatges de jugadors, entrenadors, imatges dels XICS de la Fundació, portades de diaris, etc. En aquest balcó també hi ha una taula de consulta amb el palmarès oficial de l’entitat, així com una urna que conté la primera pedra del camp de Les Corts i del Camp Nou.

La visita a aquesta primera planta es complementa amb un espai de ‘destacats’, en què una gran vitrina exposa les sis copes aconseguides l’any 2009, i un mur ‘Base de dades’, que permet al visitant consultar de manera interactiva en una pantalla tàctil de 8,5 metres informació de detall relativa a presidents, jugadors, entrenadors, socis, penyes, Fundació, presència del FC Barcelona al món, instal·lacions i estadístiques.

A més, aquesta primera planta disposa d’una àrea d’exposicions temporals, que es presenta amb una mostra fotogràfica sobre la Fundació FC Barcelona.