Els bons i mals records de Follonica

Els bons i mals records de Follonica

El Barça Lassa tornarà al Capannino de Follonica set anys després, on hi ha jugat cinc vegades i on hi ha guanyat dues Continentals

Els quarts de final de la Lliga Europea entre el Follonica i el Barça Lassa tindran, com a primer capítol, un escenari que genera bons i mals records per a la secció barcelonista. El FC Barcelona ha visitat cinc vegades el Capannino de Follonica, on hi ha aconseguit dues Copes Continentals (2005 i 2006) i on també ha estat eliminat prematurament de la Lliga Europea. L’última visita va produir-se el març del 2011, en la fase de grups de la màxima competició del vell continent i el balanç total és de tres derrotes i dues victòries.

Quatre duels en 20 dies, un títol

La història dels encontres entre el Barça Lassa i el Follonica va començar a escriure’s de forma molt intensa. Entre el 27 de novembre i el 17 de desembre del 2005 van enfrontar-se en fins a quatre ocasions per jugar-se la Copa Continental i l’accés a la fase de grups de la Lliga Europea.

El Barça –vigent campió d’Europa i capitanejat pel ‘Negro’ Páez i amb Egurrola i Panadero ja com a peces importants de l’equip de Quim Paüls– s’havia d’enfrontar a un Follonica experimentat, campió de la CERS i amb jugadors que han marcat una època. L’equip estava liderat per la triple parella de germans Michielon, Bertolucci i Mariotti; i també pel portuguesos Cunha da Silva i Sergio Silva.

Al Palau es va guanyar l’anada de la Copa Continental (4-0) i l’anada de l’eliminatòria europea (3-1). I, en el primer desplaçament a Itàlia, es va celebrar la Copa Continental però també es va rebre el primer avís, ja que l’equip va perdre 7-4. I en l’última de les quatre cites, els italians van capgirar el 3-1 del Palau per un 4-1 que eliminava al Barça, per primera vegada, de disputar la fase de grups de la Lliga Europea.

Campions de la CERS i de la Lliga Europea

Aquella temporada 2005/06, el Barça Lassa acabaria disputant i guanyant l’única CERS de la història de la secció i el Follonica acabaria assolint l'encara única Lliga Europea d’un club italià. Això va provocar que ambdós equips es tornessin a disputar la Copa Continental el curs 2006/07, que va tornar a tenir color blaugrana: 7-1 al Palau i derrota per 2-0 a la localitat de la Toscana.

Les dues primeres victòries

Després d’aquestes tres primeres derrotes a domicili, el Barça Lassa ha acumulat dues victòries a les fases de grups de la Lliga Europea: 1-3 la temporada 2007-08 i 2-4 el curs 2010-11.

Set anys després, el Barça Lassa d’Edu Castro buscarà un bon resultat per encarar la classificació per a la Final Four. Al davant, hi haurà un Follonica que ha obtingut mentalitat guanyadora amb l’arribada d’Enrico Mariotti a la banqueta, ja que també van guanyar de la Copa i s'han classificat per al play-off de la lliga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut