Reus Deportiu – FC Barcelona Lassa: Campions de Copa! (3-4)

Tres gols de Pau Bargalló i un de Matias Pascual serveixen als blaugranes per imposar-se al conjunt reusenc i aixecar la 21a Copa del Rei del Club

El FC Barcelona Lassa és campió de la Copa del Rei d’hoquei. Els blaugranes s’han imposat al Reus per 3-4 a la final amb gols de Pau Bargalló (3) i Matías Pascual. En un partit frenètic en què la primera meitat ha estat de color blaugrana i la segona s’ha igualat, la final no s’ha decidit fins a l’últim minut, quan Bargalló –protagonista del partit- ha fet el gol definitiu que ha permès al Barça aixecar el 21è títol de Copa de la història del Club.

Amb ganes de revalidar el títol ha sortit el Barça Lassa a la pista. Des del primer minut els de Ricard Muñoz han imprès el seu ritme i han portat clarament la batuta. Amb un ritme frenètic, el Barça hauria pogut avançar-se al marcador mitjançant Panadero, però el porter del Reus ha evitat les ocasions. Tot i això, no ha tardat a arribar la primera diana, obra de Pau Bargalló, que ha marcat amb un xut potent de cullera. Els reusencs es defensaven en zona i buscaven les seves opcions amb contracops ràpids, però els barcelonistes, atents en defensa, no donaven cap opció.

Domini absolut blaugrana

Els de Ricard Muñoz movien la pilota amb rapidesa, i el Reus s’estava veient superat per un Barça que, insistent i dominador, no donava treva. La diferència s’ha incrementat quan Matías Pascual ha etzibat un xut potent a l’escaire després d’una mitja volta a dins l’àrea. Els minuts finals de la primera meitat han estat marcats per la inferioritat numèrica de tots dos equips. Primer ha estat el Reus el que ha vist la targeta blava, però els blaugranes no ho han pogut aprofitar per ampliar encara més l’avantatge. Sí que ho ha aprofitat el Reus, en el moment que el Barça s’ha quedat en inferioritat. Egurrola ha fet una gran aturada de mèrit en la falta picada per Raul Marin, que un minut després ha aprofitat la superioritat reusenca per marcar l’1-2.

El pas pels vestidors ha fet canviar la tònica del partit. I és que la final s’ha electrificat molt més i les ocasions s’han produït a totes dues àrees. El Reus ha arribat amb més claredat en zona defensiva blaugrana, però un gran Egurrola ha evitat el segon del Reus. Fruit de la intensitat i el partit obert que s’estava veient sobre la pista, el Barça també tindria ocasions clares, però ni Panadero ni Bargalló han pogut fer el tercer. Continuava el Barça buscant un altre gol, conscient que una tercera diana suposaria gairebé la sentència.

Final frenètic feliç per al Barça

El Reus es resistia a abaixar els braços i complicava les coses als de Ricard Muñoz. La insistència reusenca al final ha tingut premi després que Albert Casanovas transformés un penal a falta de deu minuts per al final. El partit no donaria cap tipus de treva. No hi havia un dominador clar, i les ocasions arribaven sense parar a totes dues àrees. El Barça intentava calmar el duel per sentir-se més còmode a la pista. Amb el Reus defensant l’empat en zona, Pau Bargalló s’ha tret de la màniga un xut potent molt llunyà per posar el 2-3.

Als minuts finals, Egurrola ha tornat a ser decisiu aturant un penal a Albert Casanovas. Però el Reus encara no hi havia dit la seva, i Raul Marín, a un minut del final, s’ha fabricat una jugada personal per empatar (3-3). Faltava menys d’un minut per finalitzar el matx, i quan semblava que la final es decidiria a la pròrroga hi ha hagut un penal favorable als blaugranes. Pau Bargalló n’ha estat l’executor, i, tot i fallar en primera instància, en el refús ha superat Henriques amb molta qualitat i ha marcat el gol de la victòria, el seu tercer particular per tancar de manera majestuosa el seu primer títol amb el Barça. Un triomf molt lluitat que ha significat el 21è títol de Copa del Rei per al FC Barcelona.