FC Barcelona Lassa – Puente Genil: A la final! (36-27)

Els de Xavi Pascual passen a la gran final després de superar un Puente Genil que no ha aguantat la superioritat blaugrana després del pas pels vestidors

El Barça Lassa buscarà la seva cinquena Copa del Rei consecutiva contra el BM Logronyo. Els blaugranes han superat el Puente Genil per 36-27 al Madrid Arena. El rival ha plantat cara als de Xavi Pascual, però no ha pogut competir amb la qualitat blaugrana, que s’ha imposat a la segona meitat. Amb Pálmarsson i Rivera com a jugadors més destacats, el Barça Lassa ha acabat imposant la seva classe contra un equip que no s’ha donat per vençut fins que la defensa barcelonista i Ristovski l’han aturat en sec.

L’inici ha estat més igualat que contra l’Atlètic Valladolid. Aleix Gómez i Dika Mem han sortit molt endollats, i s’han erigit en els pilars de l’atac blaugrana als primers compassos. L’equip ha sortit més intens que als quarts de final, i al minut 14 ja manava per 9-5, una diferència que no era més gran per l’actuació del porter rival. Tot i això, un parcial cordovès de 4-1 posterior a un temps mort ha tornat a endollar els andalusos, que s’han col·locat 12-10 (minut 20). En aquest tram, Pascual ha decidit donar entrada a Pálmarsson, que ha començat a percudir una i altra vegada la defensa de Puente Genil, que aguantava el tipus en atac (14-13, minut 23). L’encert de Rivera i la qualitat de l’islandès han permès als culers marxar amb tres gols de diferència al descans (19-16).

Els de Pascual han sortit del descans decidits a sentenciar. I amb un gran inici de la segona part han augmentat la diferència a sis gols, (23-17, minut 34). Després d’un temps mort demanat per Julián Ruiz, el Puente Genil ha decidit arriscar amb atacs sense porter, sense èxit.

El Barça Lassa trenca el partit i assegura el triomf

Amb un parcial de 8-3 entre els tres últims minuts de la primera meitat i els primers compassos de la segona el Barça Lassa ha trencat el matx (24-18 minut 39). La defensa blaugrana ha desactivat l’atac andalús, que, gràcies a la bona actuació de Ristovski, ha vist frenada també la seva producció. En atac, els de Pascual han continuat produint a bon ritme i, al mateix temps, frenaven els atacs visitants gràcies a la inspiració del porter macedoni, clau en la bona dinàmica barcelonista a la segona meitat.

Aquesta circumstància ha acabant sentenciant el partit per als interessos blaugrana (31-21, minut 49). Els de Pascual han gestionat l’avantatge fins al final, i s’han classificat d’aquesta manera per a la final de la Copa del Rei, en què espera un BM Logronyo que ha eliminat l’Ademar de Lleó en l’altra semifinal del torneig.